09 februar 2018

Ovnsbakt skrei med paprika, spinat og sopp ♫


Torsk er en super matfisk, hvitt deilig kjøtt med en mild, god smak. 
Torsken kan stekes, kokes, grilles og kan kombineres med mye forskjellig garnityr.
I denne retten har jeg brukt skrei.

Skrei er torsk, som vokser opp i Barentshavet.
Når den er i sin beste alder kommer den inn til norskekysten for å gyte.
Kjøttet er hvitt og delikat, har en fin fasthet, og ikke minst – en fantastisk smak!

Jeg stekte fisken i en SteamCrips ovn med funksjonen Varmluft + ekte damp.
Kombinasjonen av 75% varmluft og 25% damp gir en rikere og mer naturlig smak på maten.
Samtidig beholder man de naturlige vitaminene og mineralene i råvarene.

Her er en nydelig smakfull utgave av en perfekt fiskemiddag:
Kombidampet torsk, servert med sopp, spinat og masse paprika 
Smaker like godt som den ser ut !


Du trenger til 4 porsjoner:
  • 1 kg skrei eller torskefilet
  • 250 g fersk sopp, jeg brukte østerssopp, aromasopp og sjampinjong
  • 200 g fersk babyspinat
  • 2 stk rød paprika
  • 3 stk sjalottløk
  • Olje
  • 1,5 dl hvitvin
  • 3,5 dl kyllingkraft/buljong
  • 2 ts tomatepure
  • 1,5 dl kremfløte
  • 2 ts maisenna
  • Salt
  • Pepper
  • Sitron, skallet
  • 600 g reker med skall
  • Kokte poteter
Paprikasaus
(Til 6 porsjoner)
  1. Skrell reker.
  2. Skjær en paprika i små terninger og finhakk en sjalottløk. 
  3. Surr paprika og sjalottløk i olje i en tykkbunnet kjele. 
  4. Tilsett tomatpure, hvitvin og kyllingkraft (vann og ett beger kyllingfond eller buljongterning) og la sausen småkoke til halv mengde. 
  5. Kjør sausen med en stavmikser, kok den opp igjen og tilsett fløte blandet ut med 2 ts maisenna. 
  6. Smak til med salt og pepper. 
  7. Tilsett reker rett før servering -ikke la sausen koke etter rekene er tilsatt. Du kan også legge rekene rett på tallerken.
Topping til fisken
  1. Skjær en paprika i små terninger og finhakk en sjalottløk 
  2. Surr det litt i olje i en liten kjele.
  3. Tilsett revet sitronskall og smak til med salt og pepper.
Skrei/Torsk 
  1. Skjær fisken opp i serveringstykker og legg fisken i en smurt ildfast form.
  2. Fordel toppingen på fisken.
  3. Sett komfyren på 180°C ekte varmluft+damp. Hell vann i vannskuffen på stekeovnen og forvarm ovnen.
  4. Kombidamp fisken i ca. 12 minutter.
I vanlig stekeovn steker du fisken på 200°C i ca. 15 minutter.

Sopp/Spinat
  1. Skjær soppen i skiver og stek dem litt i olje til de er gylne. 
  2. Tilsett en hakket sjalottløk og la det surre til løken blir gyllen.
  3. Vend inn spinaten, den skal kun stekes til den faller sammen, det tar bare ett minutt eller to.
  4. Krydre med salt og pepper.
Jeg serverte retten med kokte poteter.
God middag ♫
Ingredienser ♫ Jeg lagde retten til 3 porsjoner og brukte 750 g skreifilet med skinn !
Lager saus ♫
Lager topping til fisken ♫
Kjører sausen med stavmikser, før jeg tilsetter melk og maizena ♫
Steker sopp og sjalottløk ♫
Stekes med funksjonen kombidamp på 180°C ekte varmluft+damp, eller 200°C i vanlig stekeovn ♫
Retten kan gjerne serveres med kokte poteter ♫

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF