}); Edels Mat & Vin: Kylling & nudelsuppe ! Google+

søndag 18. februar 2018

Kylling & nudelsuppe !


Er spaghetti egentlig nudler, ja - det er det ! Nudler er ett fellesord for usyret deig.
Pasta er nok den nudel-varianten som er mest brukt i Norge.

Her har jeg laget en god varmende kyllingsuppe med grønnsaker og fullkornspaghetti.

Den kan enkelt settes på kok i en slowcooker før man forlater huset på morgenen og gjør det enkelt å gjøre ferdig en sunn, smaksrik middag på 30 minutter, når man kommer hjem.

Suppen kan også kokes i vanlig kjele i ca. to timer, før du tilsetter pasta helt til slutt.

Enkelt og greit - alt i en POT - og det smaker kjempegodt
Inneholder totalt 800 kcal / 200 kcal per porsjon


Du trenger til 4 porsjoner:
  • 300 g kyllingfilet 
  • Salt
  • Pepper
  • 10 dl kyllingkraft
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 liten løk
  • 2-3 gulrøtter
  • 2 stilker stangselleri
  • 1/4 ts tørket timian
  • 1/2 ts tørket rosmarin
  • 1 laurbærblad
  • 100 g fullkorn spaghetti
  • Sitron
  • Friske urter

Sånn gjør du: 
  1. Gni kyllingfiletene inn med salt og pepper.
  2. Legg dem over i crock-pot kjelen
  3. Hakk løk og hvitløk.
  4. Skjær gulrøtter og stangselleri i terninger.
  5. Tilsett kyllingkraft, jeg brukte vann og 2 knuste buljongterninger, hvitløk, løk, gulrøtter, stangselleri, timian, rosmarin og laurbærblad.
  6. Bland alt forsiktig sammen og kok på lav varme/LOW i 8 timer.
  7. Ta kyllingen opp av kjelen og riv/skjær kyllingkjøttet i små biter.
  8. Knekk spaghettien i korte biter. De skal være korte så man kan spise suppen med skje.
  9. Legg spaghetti og det kokte kyllingkjøttet tilbake i kjelen.
  10. Sett på lokket og la retten koke videre i 30-40 minutter.
  11. Skvis over sitronsaft, jeg brukte saften fra en halv sitron.
  12. Smak til med salt og pepper, hvis nødvendig og dryss gjerne over litt urter, jeg brukte koriander og basilikum.
  13. Spis & Nyt, gjerne med litt godt brød 
I vanlig kjele:
  1. Kok kyllingfilet, grønnsaker og kraft i ca. 2 timer på svak varme. 
  2. Del kyllingen i biter. Legg kyllingen tilbake i kjelen og tilsett spaghetti.
  3. Kok videre til spaghettien er kokt. Tilsett sitronsaft og smak til med salt og pepper.
Ingredienser 
Grønnsaker 
Klar til koking
Kokes på LOW i 8 timer
Ta ut kyllingen og del den opp i biter Legg tilbake kyllingen og tilsett spaghetti
Spis & Nyt 
Ut på tur i Hobergskogen 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar