22 februar 2018

Skinkepai med grønn salat (Grete Roede)

Kan oppfattes som REKLAME, men jeg har betalt for varene ! #foråværepådensikresiden
En oppskrift fra Roedekassen - Godtlevert 
Fra 'serien' Edel prøver matkasser, les mer her.

Skinkepai med grønn salat 
Pai er alltid godt og er paibunnen ferdig er mye av jobben gjort.
Prøv denne med smakfullt skinkefyll. 

Her blir det fort noen middagsrester igjen. Ta vare på disse og spar dem til lunsj dagen etter. 
Rester av ost kan fryses og brukes senere.


Skinken var fra Pers Kjøkken, salat fra Huseby Gård, Godtlevert sin egen sennepsvinaigrette (som jeg synes smakte litt vel mye eddik) og egg fra Jonas H. Meling AS.
Grønnsakene var av god kvalitet 🍅

Paideigen manglet i matkassen jeg fikk levert, men jeg fikk kr. 100,- i prisreduksjon. 
Du kan kjøpe ferdig paideig i matbutikken eller så kan du lage den selv.

Edels paideig:
  • 2 dl hvetemel 
  • 1 dl fint sammalt hvete 
  • 100 g smør
  • 3 ss vann
Sånn gjør du:
Kjør alle ingrediensene til paideigen i food-processor, eller smuldre smøret inn i melet og bland alt godt sammen ved hjelp av hendene. Pakk deigen i plast og la den hvile i kjøleskapet i ca. 30 minutter før du kjevler den ut.


Paibunn
  • 1 pakke paideig
  • 3 ss hvetemel
  • 1 ss solsikke-/rapsolje
Eggeblanding
  • 4 stk egg
  • 2,5 dl melk
  • salt og pepper
Fyll
  • 200 g aromasopp
  • ½ boks cherrytomater
  • 150 g kokt skinke i strimler
  • 1 ss solsikke-/rapsolje
  • ½ pakke revet mozzarella  (jeg brukte hele pakken)
Salat
  • 1 pakke tobladssalat
  • ½ stk rødløk
  • ½ boks cherrytomater
  • 1 pakke sennepsvinaigrette

Sånn gjør du:
  1. Varm opp ovnen til 220 grader varmluft.
  2. Ta ut paideigen. Finn frem en paiform eller en lav ildfast form med 24–30 cm i diameter. Smør den med litt olje.
  3. Kjevle ut deigen til en stor leiv som dekker paiformen, omtrent ½ cm tykk. Legg deigen over formen og trykk den ned i formen og inntil og opp langs kantene. Prikk bunnen med en gaffel. Dette hindrer at deigen eser under steking. Sett formen på nederste rille i ovnen og stek bunnen til den er lett gyllen, omtrent 10–15 minutter.
  4. Kutt sopp i fire og cherrytomater i to. Stek soppen lett gyllen i en stekepanne.
  5. Visp sammen egg, melk, salt og pepper. Sett eggeblandingen til side.
  6. Fordel sopp, cherrytomater og skinke i den forstekte bunnen. 
  7. Hell på eggeblandingen og topp med revet ost. 
  8. Sett formen i ovnen igjen, og skru ned temperaturen til 200 grader. Stek paien i 15–20 minutter, til den er fast i midten. (Jeg stekte den i 25 minutter)
  9. Kutt rødløk i tynne skiver og cherrytomater i to. Bland sammen restaurantsalat, rødløk og cherrytomater. Vend inn vinaigretten før servering eller server den ved siden av. (Jeg blandet den inn, men anbefaler å servere den ved siden av !!)
  10. Server nystekt pai med grønn salat og sennepsvinaigrette.
1 stk Roedeporsjon =
Pai: et stykke à 300 g Salat Dressing: 1 ts Energiinnhold: 400 kcal

Steker sopp !
Forstekt paibunn, legger på ingrediensene !
Skal helle over eggeblandingen og drysse over ost !
Salat !
Klar til servering !
Spis & Nyt !
Grete Roedekassen Uke 8 - 3 middager til 2 personer !

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF