16 februar 2018

Hvalbiff i wok med Thai Green Curry paste


Mørere kjøtt en hvalkjøtt finnes ikke  
Mørt - Saftig - Smakfullt
Hvalkjøtt smaker litt søt, litt vilt, et hint av sjømat og tar dessuten opp smak fra marinader, eddik, soyasaus og andre ting du tilsetter retten. I dag bruker jeg Thai Green Curry paste.

Thai Green Curry Paste er en våt krydderblanding med kremet konsistens.
Du kan du lage den selv, hvis du har chili, sitrongress, soyaolje, galangal, salt, sjalottløk,
koriander, sukker og muskat, men det er litt enklere å kjøpe ett glass med curry paste.
Hvor sterk den er varier fra de forskjellige produsentene.
Gir en sterk og krydret karakter til wok, sauser, gryteretter og supper.

Nok en Fusion Crossover med hval a'la Edel ♫♫
God, smaksrik wok med mørt hvalkjøtt, aspargesbønner, rødløk og frisk basilikum 🌿
Spis & Nyt ♫♪


Til 4-6 porsjoner trenger du:
  • 800 g god hvalbiff
  • Raps eller solsikkeolje
  • 2 stk rødløk
  • 3 ts green curry paste
  • 2 dl grønnsaksbuljong
  • 300 g aspargesbønner
  • 1 bunt basilikum
  • Salt
  • Pepper

Sånn gjør du:
  1. Skjær hvalkjøttet i strimler og rødløk i båter.
  2. Varm opp olje i en stekepanne og stek kjøttet i flere omganger, legg det til side. Ikke vask stekepannen, så du bevarer alle de gode smakene i stekepannen.
  3. Stek rødløken på middels varme til den er myk og tilsett curry paste.
  4. Bland curry paste godt sammen med løken og tilsett, vann og en knust grønnsaksbuljongterning.
  5. Legg tilbake hvalkjøttet og tilsett aspargesbønnene la det småkoke, under lokk til alt er gjennomvarmt og hvalkjøttet er gjennomstekt, ca. 10 minutter. 
  6. Smak til med salt og pepper.
  7. Drysse over grovhakket basilikumblader rett før servering.
  8. Server retten med kokt ris.
Ingredienser ♫♪
Skjærer løken i skiver med en mandolin ♫♪
Steker hvalkjøttet raskt i en varm stekepanne med olje ♫♪
Steker rødløk ♫♪
Tilsatt bønner og lagt tilbake hvalkjøttet ♫♪
Skal koke ris, mens hvalbiffen koser seg i panna ♫♪
Klar til servering ♫♪
Spis & Nyt ♫♪

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF