10 februar 2018

Sjokoladekake med melkesjokoladekrem 💗


Det blir en skikkelig saftig sjokoladekake når man bruker kombinasjonen av natron og kefir i kakerøren. Skal du bake tidlig på dagen er det lurt å sette smøret på kjøkkenbenken over natten.

Når sjokoladekaken er dekket med en søt og farlig god melkesjokoladekrem kan det vel nesten ikke bli bedre 😋 Jo det kan det, -med ett lass sjokolade på toppen 


Kakebunn
  • 225 g smør
  • 400 g sukker
  • 4 egg
  • 375 g hvetemel
  • 3 ts vaniljesukker
  • 1 ts bakepulver
  • 1,5 ts natron
  • 6 ss bakekakao
  • 3,5 dl kefir
Sånn gjør du:
  1. Pisk sammen romtemperert smør og sukker til luftig smørkrem.
  2. Pisk inn ett og ett egg omgangen.
  3. Bland sammen de tørre ingrediensene og rør det inn i smørkremen, vekselvis med kefir.
  4. Stekes ved 175 grader i rund, smurt form på 24 cm i ca 60 minutter.
Melkesjokoladekrem
  • 200 g smør
  • 600 g melis
  • 3 ts vaniljesukker
  • 2 egg
  • 200 g melkesjokolade
  • Ett lass med sjokolade (til pynt)

Sånn gjør du:
  1. Rør sammen romtemperert smør, melis og vaniljesukker til det er luftig. Jeg vil anbefale en bakebolle med lokk, eller legg over ett rent kjøkkenhåndkle, så slipper du at hele kjøkkenet blir dekket med melis.
  2. Rør inn egg, ett og ett om gangen.
  3. Smelt melkesjokolade i vannbad -og la den bli lunken før det tilsettes i kremen.
  4. Rør det godt sammen.
Montering:
  1. La kaken bli avkjølt før du dekker kaken med sjokoladekrem. Jeg brukte en sprøytepose.
  2. Legg på masse sjokolade i biter.
  3. Spis & Nyt
Ingredienser
Visper sukker og smør godt sammen 
Blander sammen de tørre ingrediensene 
Kakerøren er klar 
Stekes ved 175 grader i en time 
Visper sammen melis, vaniljesukker og smør
Smelter sjokolade
Melkesjokoladekremen er snart klar
Ferdig stekt sjokoladekake
Skal legge på melkesjokoladekrem 
Skal legge på sjokolade
Klar til servering
Spis & Nyt
Nom Nom 😋💗

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF