}); Edels Mat & Vin: Gulrotmuffins med ostekrem 💕 Google+

tirsdag 2. oktober 2018

Gulrotmuffins med ostekrem 💕


Gulrotkake er bare så godt 💕
Den kan jo selvfølgelig skjæres i porsjonsbiter, men det er enda mer praktisk med muffins !
Frys dem gjerne ned, så kan du ta opp så mange som du ønsker.

Du finner en god oppskrift på vanlig gulrotkake her.


I dag fikk jeg utrolig god hjelp av barnebarnet Isabell, som nå har blitt 5 år 💕
'Kokkespiren' min tilsatte ingrediensene, som mommo hadde målt opp i kakerøren -og måtte selvfølgelig få pynte noen og drysse på strøssel på muffinsene, på kjøkkenbenken og litt på gulvet 😊💕

Baker du med barn kan det være en fordel å bruke kjøkkenmaskin og miksmaster med stativ.


Du trenger til 18 stk:
  • 4 egg
  • 3 dl sukker
  • 2 ts natron
  • 2 ts kanel
  • 1 ts vaniljesukker
  • 3,5 dl hvetemel
  • 1,5 dl raps -eller solsikkeolje
  • 5 dl revet gulrot
Sånn gjør du:
  1. Pisk luftig eggedosis av egg og sukker.
  2. Rør inn oljen.
  3. Sikt i det tørre og bland deigen godt sammen.
  4. Riv skrelte gulrøtter og bland dem godt inn i røren.
  5. Fordel deigen i muffinsformer. Bruk gjerne dobbelt lag med former for røren er ganske flytende.
  6. Stek muffinsene midt i ovnen ved 200°C i 20 minutter.
Ostekrem
  • 200 g avkjølt smeltet smør
  • 200 g philadelphiaost
  • 3 dl melis
  • Saft og skall fra en sitron eller to lime
  • Rød konditorfarge
  • Kakestrøssel
Sånn gjør du:
  1. Bland alle ingrediensene godt sammen med en håndmikser, men vent med konditorfarge og kakestrøssel.
  2. Tilsett litt og litt konditorfarge under omrøring, til ønsket farge.
  3. Smør kremen på muffinsene eller ha kremen over i en sprøytepose og lag fine roser. 
  4. Pynt med strøssel.

River gulrøtter 💕
Rører inn olje i eggedosisen 💕
Sikter inn hvetemel 💕
 Tilsetter gulrøtte 💕
Fordel røren i muffinsformer 💕
Mens kakene steker kan du legge en kabal.... 💕
Lager ostekrem 💕
Konditorfarge er gøy 💕
Pynter muffins 💕

Klare til servering 💕

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar