25 september 2021

Ostestenger med parmesan & pesto !


Sprø, smakfulle ostestenger med parmesan & pesto 
🌿

Passer perfekt til suppe, gryteretter, til pasta, sammen med ost og på tapasbordet.
De kan også bare spises som snacks 😋

De kan lages kun med ost. Jeg brukte parmesan, men du kan bruke annen type ost.
Kanskje du har igjen noen osterester også, da kan du bruke dem her.
Krydre dem gjerne hvis du ønsker det. Røkt paprika, oregano eller ditt favoritt krydder.

Ostestengene er best nystekte, men kan fint serveres kalde 🍂
Du kan lage dem i god tid før servering. Sett stekeplaten kaldt, til de skal stekes.

Hvis du vil lage pesto selv, finner du oppskrift 👉 her 👈


Parmesanstenger
  • 4 plater fryst butterdeig
  • 1 ss pesto
  • 1oo g parmesan
  • 1 egg
Sånn gjør du:
  1. Legg fryst butterdeigplater på ett bakebord og la dem tine i ca. 15 minutter i romtemperatur.
  2. Kjevle ut to plater, sammen til lange rektangler.
  3. Pensle med sammenvispet egg.
  4. Smør på ett tynt lag med pesto og dryss over revet parmesan.
  5. Kjevle ut de to siste butterdeigen og legg dem på toppen av de med pesto/ost.
  6. Klem platene godt sammen.
  7. Renskjær kantene med ett pizzahjul, til ett rett rektankel.
  8. Del butterdeigen i strimler, 1,5 cm brede.
  9. Tvinn stengene og legg dem på en stekeplate med bakepapir.
  10. Pensle forsiktig med egg.
  11. Stekes på 200 grader i ca. 15 minutter, til de er har blåst seg opp, og er gylne og sprø.







Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF