Gratinert ovnsbakt torsk i tomatsaus


Enkel og god middag med smaker fra middelhavet 🍅
Servert med fersk tagliatelle av fullkorn 🌿

Pasta blir aldri sunt, men fullkornspasta er i hvert fall litt sunnere enn vanlig pasta. 
Fullkornspastaen jeg brukte i dag inneholder per 100g 'bare' 272kcal, under 2g fett, 46g karbo og nesten 7g kostfiber, så den er slettes ikke så ille.... !

Torsk er mild og god på smak, og en av mine favoritter.
Torsk inneholder lite kalorier, mye proteiner, vitamin B3 og B12.
Den inneholder hjertevennlig Omega3, men kun 1/4 av mengden du finner i laks.

Jeg topper retten med noen reker og frisk basilikum 🌿
Knallgod, rask og ganske sunn middag !


Du trenger til 4 porsjoner:
  • 800 g torskefilet 
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • (Reker og Basilikum)
Tomatsaus
  • 400 g hermetiske tomater med basilikum og oregano *
  • 4 ss hakket gul løk eller sjalottløk
  • 2 ts revet hvitløk
  • 2 ss olje
  • 1 ts chilipulver
  • Salt
  • Pepper
  • Revet mozzarella
Sånn gjør du:
  1. Hakk løk og press eller riv hvitløk.
  2. Hell 2 ss olje i en kjele og fres sjalottløk og hvitløk i olje til den er gyllen.
  3. Tilsett tomater og chilipulver.
  4. La det småkoke i ca. 10 minutter.
  5. Smak til med salt og pepper.
  6. Legg filet av torsk i en ildfast form og hell over tomatsausen.
  7. Dryss over revet mozzarella og stek i stekeovn på 180°C i 20 minutter.
  8. Tilbered ønsket tilbehør i mens karbonadene gratineres i ovn.
* Du kan selvfølgelig bruke hermetiske tomater uten smakstilsetning og krydre dem selv med 1-2 ts basilikum og oregano per 600 g.

Ingredienser 

Tomatsaus og torsk

Klar til servering

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF