13 januar 2023

Mexican Dirty Fries Chicken

🌿
Dirty fries er pommes frites med topping !

Denne utgaven er med skikkelig smakfull kylling med en herlig saus, syltet rødløk, chilimajones, toppet med koriander og jalapeno for dem, som ønsker den skikkelig hot ! 🌿
Kyllingen kan tilberedes i stekeovn eller slow cooker. 

Jeg steker pommes frites i AirFryer, da blir den skikkelig sprø og god.
Du kan selvsagt lage hjemmelaget av poteter, men jeg brukte ferdig pommes frites i dag.
Anbefaler 'vanlig', ikke ekspress utgaven i AirFryer. 

Majones kan du lage selv hvis du ønsker det, oppskrift 👉 her
Syltet rødløk bør lages 2-4 timer før servering, oppskrift 👉 her


Syltet jalapeño
, en utgave av chili, kjøper jeg ferdig på glass. 
Hvis du synes retten blir for sterk kan du selvsagt utelate den.

Skikkelig comfort food !
Legg sprø krydret pommes frites på en tallerken, topp med kylling, syltet rødløk, chilimajones, gjerne litt syltet jalapeño og koriander.
Digg inn !!


Du trenger til 4 porsjoner

  • Pulled Chicken *
  • 600 g Pommes frites
  • Pommes frites krydder
  • Majones
  • Shiraca chilisaus
  • Syltet rødløk
  • (Syltet Jalapeño)
  • Koriander
Pulled Chicken
  • 4 stk kyllingfilet, kan gjerne bruke mer kylling så du får rester 😋
  • Salt
  • Pepper
  • ½ dl honning
  • ½ dl soyasaus
  • ½ stk middels løk, hakket
  • 2 ss ketchup
  • 2 ss olje
  • 2 fedd hvitløk, finhakket eller revet
  • 1 ts chilipulver
  • 1,5 ss maisenna + litt vann.
Sånn gjør du:
  1. Start med å krydre kyllingen med litt salt og pepper og legg kyllingen i en ildfast form, hvis du skal steke den i stekeovn eller i Crock-pot kjelen.
  2. Bland sammen honning, soyasaus, løk, ketchup, olje, hvitløk og chilipulver i en bolle.
  3. Hell blandingen over kyllingen.
  4. CROCK-POT : Kokes på LOW i en slowcooker i 4 timer eller på HIGH i 2-3 timer /  STEKEOVNEN : 180 grader i 3-4 timer tildekket med lokk eller aluminiumsfolie.
  5. Ta ut kyllingen og legg den til side.
  6. Rør ut maisenna i litt vann og tilsett maisenna bland det godt inn i kraften. Steker du kyllingen i stekeovn kan du helle sausen i en kjele og koke den opp med maizena. 
  7. Sett på lokket og kok sausen på HIGH i 15 minutter eller til sausen har tyknet. 
  8. Del opp kyllingen i strimler, med hjelp av to gafler. Legg kyllingen tilbake i kjelen og bland kyllingen godt sammen med sausen. Hold den varm frem til servering.
Bland sammen 165g majones og ca. 2 ts shiraca chilisaus til en passe sterk chilimajones.

Steg for steg 👇

Ingredienser 

Pulled chicken


Pulled chicken

Chilimajones 

Syltet rødløk 

Pulled chicken

Pommes frites 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF