Baileys Crème Brûlée med jordbærsaus !


Jeg kjøpte Baileys til jul, som jeg gjør hver jul -og ofte blir den stående i kjøleskapet frem til påske, men i år har glemt å tømme den ut 😅 Nå går den i desserten 2 måneder før jul.

Jeg bruker Baileys med salt karamell, men den blir like god med vanlig Baileys.

Denne oppskriften minner mye om  ⟶  Crème Brûlée ,
som er en kjent Fransk dessert -og betyr brent fløte.
Den består av en knaskende karamellisert topping, som vi går glipp av i denne utgaven. 


Isteden for legger jeg på en søt, syrlig og frisk jordbærsaus. Ikke bruk for mye, bare ett par spiseskjeer så sausen ikke overdøver selv stjernen, Baileys Crème Brûlée.

Hvis du liker Baileys, vil du elske denne desserten 🍓
Fløyelsmyk krem med nydelig jordbærsaus.
Vel bekomme 🍂


Du trenger til 4 porsjoner:
  • 5 stk eggeplommer
  • 50 g melis
  • 3 dl kremfløte
  • 1 dl Baileys
Sånn gjør du: 
  1. Skill eggene i eggeplommer og eggehvite.
  2. Hell fløten, Baileys og sukker i en kjele og varm det opp til kokepunktet under omrøring. Avkjøles litt.
  3. Forvarm stekeovnen til 150°C.
  4. Rør sammen eggeplommene i en liten bolle og rør det inn i fløteblandingen etter den har blitt litt avkjølt, så ikke eggeplommene blir kokt !
  5. Sil blandingen over i en passene kanne eller bolle.
  6. Fordel blandingen i 6 små ildfaste former.
  7. Kok opp vann, da er det kjekt med en vannkoker. Sett formene i en ovnspanne og hell vann i pannen. Vannet skal stå 1/3 opp på formene,
  8. Stek formene i vannbad, på 150°C i 30 minutter. De skal være 'faste' på toppen, men de skal være litt 'dissende' i konsistensen.
  9. Avkjøles først i romtemperatur og oppbevares i kjøleskap i fire timer, eller natten over.
🍓  Jordbærsaus 
  • 300 g frosne jordbær
  • 150 g sukker
  • Lime
  • 1/2 dl kokende vann
Sånn gjør du:
  1. Kok opp vannet i en kjele og tilsett frosne jordbær og sukker.
  2. La blandingen småkoke på svak varme til jordbærene har tint og sukkeret har løst seg opp.
  3. Smak til med limesaft.
  4. Kjør blandingen i en blender og sil den. Det tar litt tid, men sausen blir bedre uten de små steinene.
  5. Oppbevares i kjøleskapet frem til servering.
  6. Rør sausen før du legger på ett par spiseskjeer per dessert. 
Du får nok igjen litt jordbærsaus, som du kan bruke på is eller andre desserter.
Av eggehvitene kan du lage → Pikekyss 🍓










 


Baileys Crème Brûlée med jordbærsaus !



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF