OnePot slowcook svinekjøtt, grønnsaker, potet & saus !


Enkel, god, rustikk og ganske billig middag, som passer seg selv.
Passer til en travel hverdag eller søndagsmiddag etter en lang dag ute i frisk luft.

Forbered gjerne retten dagen før servering -og sett den på kok, i en slowcooker når du står opp.
Retten blir best i slowcooker, men kan stekes i en ovnspanne i stekeovn i alt fra 2-7 timer.
Uten poteter i 'potten' kan svinekjøttet tilberedes på trykkoker funksjon i 20 minutter.

Jeg bruker svinestek av bog, som jeg fjerner svoren på og deler i store biter i denne oppskriften. Svinekam passer også godt og alle stykningsdeler, som kan deles i store biter. 
Hvis du vil benytte svoren kan du lage hjemmelaget ⟶ baconcrisp  🐽

Du kan bruke koteletter, men de er så tynne så kjøttet faller fort fra hverandre.
Indre og ytrefilet passer bedre i stekepannen, som jeg har gjort ↠ her -og ikke i gryte.


Hvis du har tid til å brune kjøttet litt før du legger det i gryta, kan du gjerne gjøre det.
Jeg tilberedte kjelen klar til kok dagen før, så jeg brunet ikke kjøttet på forhånd.

🍅 Mørt svinekjøtt, grønnsaker og poteter i krydret tomatsaus.
Drøm deg bort med smakene, som du kjenner igjen fra landene rundt middelhavet.

I dag blir det faktisk dessert også → Baileys Crème Brûlée med jordbærsaus 🍓


Du trenger til 6-8 porsjoner:
  • 2 kg rå svinestek av bog
  • Poteter 
  • 1 løk
  • 3 stk paprika
  • 1 fennikel
  • 400 g hermetisk tomater
  • 1 dl vann
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 stk beger kjøttfond eller en knust kjøttbuljongterning 
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 0,5 ts rosmarin
  • 1 ts oregano
  • 1 ts basilikum
  • 1 ts estragon
Sånn gjør du:
  1. Skrell og grovhakk løk, del paprika og fennikel i passende biter -og riv hvitløken.
  2. Del svinekjøtt i ca. 150 gram store biter.
  3. Bland sammen hermetiske tomater, vann, hvitløk, kjøttfond, salt, pepper og de fire kydderne.
  4. Legg halvparten av grønnsakene i kjelen, vent med potetene.
  5. Legg kjøttet på grønnsakene -og hell over halvparten av tomatblandingen. Legg resten av grønnsaken over kjøttet og hell over resten av tomatene.
  6. Skrell, skyll og legg poteter på toppen av grønnsakene. Pass på at potetene ligger nede i sausen den siste timen. Bruker du stekeovn venter du med å tilsette potetene. 
SLOWCOOK - på LOW i 8 timer.

STEKEOVN  🌿 
Ovnstemperaturen er avhengig av hvor lenge retten skal stå i stekeovnen.
Dekk til med lokk eller aluminiumfolie.

Steketid: 
100 °C - 7 timer (Legg potetene godt ned i sausen når det gjenstår 2 timer)              
200 °C - 2 timer  (Tilsett potetene når det gjenstår 1 time)  
Fjern lokket de siste 20 minuttene og øk temperaturen til 225°C. Hvis potetene ikke er ferdig steker du retten til potetene er møre.

Ved tilberedning i trykkoker bør man koke potetene i en kjele eller ovnsbakt i stekeovn.


Steg for steg ↓









Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF