Google+

lørdag 14. oktober 2017

Indrefilet av svin i klementinsaus ♥ஜ


Siste turen på hytta i år ❤ 
Ett jaktlag med elgjegere kom forbi hytteveggen i dag, med en elg i beltevogna !!
Se gjerne på bildene nederst i innlegget, det er utrolig fint på fjellet på høsten

I dag står det indrefilet av svin med grønnsaker på menyen i fjellheimen ♪♫
Enkel og greit -med kjøtt, grønnsaker og saus i en panne !!
Sausen blir fantastisk god 
Serveres med fløtegratinerte poteter og god rødvin glasset ♪♫

Du trenger til 4 porsjoner:
  • 700 g indrefilet av svin
  • 1 grønn squash
  • 4 vårløk
  • Cherrytomater
  • 3 dl vann
  • 1 ss hvetemel
  • 1 beger kjøttfond
  • 2 klementiner
  • 2 ss soyasaus
  • Salt 
  • Pepper
  • Fløtegratinerte poteter *

Sånn gjør du:
  1. Finskjær svinefilet fri for fett og sener.
  2. Stek svinefileten, krydret med salt og pepper raskt rundt det hele i en varm stekepanne, med litt olje og smør. Legg den til side.
  3. Tilsett litt mer smør i stekepannen, som du stekte svinefileten i og rør ut melet i smøret, spe med vannet, litt og litt omgangen. 
  4. Tilsett resten av vannet, kjøttfond, saft og finstrimlet skall av klementinene og soyasaus.
  5. Smak til med salt og pepper.
  6. Skjær squash og vårløk i biter. Tomatene kan være hele.
  7. Tilsett grønnsakene i sausen, legg fileten over.
  8. Ha på lokk og la det hele trekke ca. 15 minutter.
  9. La kjøttet hvile 5-10 minutter før du skjærer svinefileten i skiver.
Fløtegratinerte poteter finner du oppskrift på her.

Ingredienser 

Fløtegratinerte poteter, klare til steking ♥
Bruner indrefilet av svin
Lager saus 
Fløtegratinerte poteter 
Straks klar til servering 

Spis & Nyt

Ripasso Valpolicella 
Hjem kjære hjem
Så takk for nå, da ! 

Så er tiden atter inne
Siste rest av sommeren ruster hen

Først til fjells, som alltid før
Dal og vidde, tinde og lier,
glødende, rødmende.
Siden nakent.

Nysnæ nå
i himmelranden.
Sno fra is og evig bre
feier langsmed lyng og tuer.

Vemod ? Ja, kan hende det.
Større, likevel en takk
for et år som sakte heller,
alt det gav og ikke gav.

La så løvet bare suse
vekk med vind og tid som flyr:
Fargene blir med i minnet

Takk for årets eventyr  

Heggsetra ♥ Utsikt mot Rondane 
På berget på Heggsetra
Heggsetra i oktober-sol 
Elgjakt  Nr. 7 i rekken, som er tatt på Svarthammern i år

På Gålå, utsikt mot Fefor 

Rødvin foran peisen

Dagens frokost  Omelett med skinke, mozzarella og vårløk !
Takk for nå kjære hytten min 

Fredag ettermiddag, Peer Gynt vegen -på vei til hytta 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar