Google+

tirsdag 31. oktober 2017

Hel kylling i Crock-Pot med hvitløk, sitron, hvitvin og krydder ♫♫


Mer smaksrik, supermør og saftig kylling er det vanskelig å få til.
Jeg brukte kortreist økologisk kylling fra Hovelsrud Gård på Helgøya 😋
Du kan glemme sprøstekt skinn, men når du får en så nydelig kraft - er det tilgitt.


Du trenger:
  • 2 store løk, i skiver
  • 1 hel kylling, den jeg brukte veide 3kg
  • 2-4 stk hvitløk uten fedd
  • 1 sitron
  • ½ dl smeltet eller flytende smør 
  • ½ ts salt
  • ¼ ts pepper
  • 1 ts tørket timian
  • 1 ts røkt paprika
  • 2 dl hvitvin
  • ½ dl vann
Saus:
  • 2 ss hvetemel
  • 3 ss smør
  • 2 dl kyllingkraft, fra Crock-pot kjelen
  • 2 dl vann
  • 2 dl fløte
  • ½-1 ss soppsoya eller mørk soyasaus
  • Salt
  • Pepper

Sånn gjør du:
  1. Vask kyllingen under rennende vann og tørk den med kjøkkenpapir.
  2. Legg løken i innerkjelen og legg kyllingen på løken.
  3. Skrell hvitløk og legg dem rundt kantene i kjelen. Hvis du ikke er veldig begeistret for hvitløk kan du bruke litt mindre, jeg brukte 4 i dag.
  4. Skjær sitronene i to og skvis over sitronsaften.
  5. Hell over smeltet smør og dryss over salt, pepper, timian og paprika.
  6. Tilsett vann og vin. Sett hvitvinen i kjøleskapet og nyt gjerne ett glass når kyllingen skal serveres.
  7. Sett på lokket og kok på LOW i 6 timer (kylling på 2 kg) eller 8 timer (kylling på 3 kg) Jeg "kokte" kyllingen på 3 kg i 7 timer på low/lav, når tiden er ute, går kjelen automatisk til KEEP WARM. Den stod på "hold varm" i 1 time -til jeg kom hjem. 
  8. Ta kyllingen forsiktig opp av kjelen ved hjelp av to hullsleiver - og legg den på ett fat. Lårene løsnet da men, litt vel mør.  La kyllingen hvile mens du koker sausen.
  9. Sil kyllingkraften, den skal brukes til saus. 
  10. Smelt smør i en kjele, tilsett mel og rør det godt sammen. 
  11. Spe med kyllingkraft, litt og litt omgangen. Tilsett vann og fløte.  Du kan bruke mer av kyllingkraften og mindre vann hvis du ønsker det, men den er veldig kraftig.
  12. La sausen småkoke i 5 minutter.
  13. Smak til med soyasaus, salt og pepper.
  14. Server kyllingen med kokt ris, salat og saus.
Kyllingen skal "koke" på low/lav temperatur i 7-8 timer ♫♫
Kyllingen er klar ♫♫
Det blir mye god kraft ♫♫ Den kan du fryse ned i små porsjoner hvis du vil, smaker litt hvitløk da men ♫♫
Lager saus ♫♫
Klar til servering ♫♫
Spis & Nyt ♫♫

Klein Constantia Sauvignon Blanc 2015
Frisk, fyldig fruktsmak, mineralitet, tørr og balansert ettersmak.



Ingredienser ♫♫  mangler litt fløte og soyasaus til sausen !

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar