28 oktober 2017

Mongolsk biff !


Nok en smakfull asiatisk rett !!
Mongolsk biff finner du på menyen i mange kinarestauranter rundt omkring i hele verden !
Herlig mørt og godt kjøtt med en tykk smaksrik saus ♫♫

Jeg har tidligere laget en langtidskokt utgave i Crock-Pot, som du finner oppskrift på her, men i denne utgaven steker jeg den raskt i en stekepanne.

Klar, ferdig, spis -på under 30 minutter ♫♫


Du trenger til 4 porsjoner:
  • 600 g ytrefilet av storfe
  • 0,5 dl maizenna mel
  • Raps -eller solsikkeolje
  • 2 fedd eller 1/2 hvitløk uten fedd, revet eller finhakket
  • 1 rød chili, finhakket
  • 1 dl soyasaus, jeg brukte 1/2 dl lys (Kikkoman) og 1/2 dl soppsoya
  • 1 ss hoisinsaus
  • 2 ss brunt sukker
  • 2 stk gulrøtter, i tynne strimler
  • 4 stk vårløk, i tynne strimler
  • Koriander
  • Kokt ris
Sånn gjør du:
  1. Skjær biffen i tynne strimler. 
  2. Legg kjøttet i en pose og hell i maizenna, rist så alt blir godt fordelt.
  3. Varm opp olje i en stekepanne og brun biffstrimlene raskt, litt og litt om gangen. 
  4. Legg kjøttet til side. Skru ned varmen på stekeplaten -og la den kjøle seg litt ned.
  5. I pannen, som du stekte kjøttet i, tilsetter du hvitløk, chili, soyasaus, hoisinsaus og brunt sukker. La det surre til det er godt og varmt -og sukkeret er oppløst.
  6. Tilsett gulrøtter og vårløk -og legg tilbake kjøttet.
  7. La det trekke i ca. 5 minutter.
  8. Dryss over hakket koriander ved servering og server retten med kokt ris.
SOYASAUS
Mørk soyasaus: Gjæringstiden er lengre enn for lys soyasaus. Den er mørkere, tykkere, mindre salt og langt søtere siden den er tilsatt melasse (avfall fra sukkerproduksjonen). Mørk soyasaus brukes der hvor du ønsker å gi retten farge i tillegg til smaksfylde.

Lys soyasaus: Tynnere og saltere enn den mørkere. Brukes der hvor du ikke ønsker farge, men heller den salte soyasmaken.

Soppsoya: Er nesten som mørk soyasaus, men den er laget med sopp i stedet for soyabønner.
Ingredienser ♫♫
Kjøttet er stekt 😋 Har varmet opp soyasaus, hoisinsaus og sukker ♫♫ Tilsatt chili og hvitløk !
Tilsatt gulrot og vårløk ♫♫
Klar til servering ♫♫
Spis & Nyt ♫♫
Sykt godt 😋
Koke ris
Les på pakningsvedlegget, da det er mange forskjellige typer.
Blandingsforholdet er, som regel en del ris og to deler vann.

Til 4 porsjoner:
2,5 dl ris + 5 dl vann.
  1. Skyll risen i kaldt vann. Da blir risen luftigere. Det er ikke nødvendig altså, men risen blir veldig god.
  2. Hell vann i en tykkbunnet kjele, tilsett ris og litt salt.
  3. Kok opp over sterk varme uten lokk.
  4. Rør rundt og skru ned varmen.
  5. Sett på lokk og la risen småkoke ca. 15-20 minutter, til vannet er absorbert.
  6. Ta risen av platen og la den trekke med lokk i 5-10 minutter.
Følg meg gjerne på Instagram - Link her.
Mongolia, som en gang var en del av Dsjengis Khans enorme imperium, er et steppeland med nomadisk kultur. Mongolia er en selvstendig stat beliggende i Øst- og Sentral-Asia.
Det mongolske kjøkken baseres på mat som passer til en nomadisk livsstil.
De fleste måltider er baserte på kjøtt og fett fra kameler, sauer og kveg, sammen med et utvalg av meieriprodukter. Den mest fremtredende av disse meieriproduktene er airag, en type gjæret hestemelk. På restauranter er det hovedsakelig smakfulle retter av biff og lammekjøtt, som står på menyen.

Bra det ikke er lang vei fra spisebordet til sofaen ❤ Mett.no

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF