18 oktober 2017

Marokkansk kylling i Crock-Pot ♫♪

Herlig kylling med smaker fra Marokko 🌾
Marokkansk mat er full av varme krydder, som anis, safran, karri og kanel.
Maten er sjeldent sterkt, men har en helt nydelig smak og aroma av eksotiske krydder og tørket frukt, som dadler og fiken.

Couscous er Marokko’s nasjonalrett
Couscous er semulegryn av durumhvete og har dermed hvetens relativt høye proteininnhold og lave fettinnhold. Couscous inneholder mer fiber enn pasta og ris. Couscous har ikke mye smak så det anbefales og tilsette krydder og gjerne grønnsaker. I Marokko serverer de gjerne couscous, som en egen rett med masse krydder grønnsaker og forskjellige proteiner, både som salater og gryteretter.

Sett på Crock-Pot gryta når du står opp -og middagen passer seg selv.
Kylling trenger ikke like lang koketid, som annet kjøtt -og jeg er på jobb i 8 timer, så dette ble ett lite forsøk -litt spennende å se om det var blitt til kyllinglapskaus. Det gikk bra ! Kyllingen var fremdeles hel, men hvis du har mulighet kan du gjerne røre litt i den etter ca. 2 timer, så sausen kommer over kyllingfiletene.

Smaksrik, god og enkel middag med kylling, grønnsaker og saus i samme kjele.
Spis & Nyt ♫♪


Du trenger til 4 porsjoner:
  • 1 løk
  • 300 g babygulrøtter/minigulrot
  • 12 svisker
  • 1,5 dl kyllingkraft 
  • 4 stk kyllingfilet
  • 1,5 ts karri
  • 1/2 ts salt
  • 1/2 ts malt kanel
  • Couscous *
  • Koriander

Sånn gjør du:
  1. Grovhakk løken og legg den i Crock-Pot kjelen sammen med gulrøtter og svisker.
  2. Hell på kyllingkraft, jeg brukte vann og ett beger kyllingfond.
  3. Legg i kyllingen.
  4. Bland sammen karri, salt og kanel og dryss det over kyllingen.
  5. Sett på lokk og kok retten på LOW i 6 timer. Min crock-pot går automatisk på 'keep warm', når tiden er ute. Den stod på keep warm funksjonen i 2 timer. Det gikk bra.
  6. Ta opp kyllingen og grønnsakene med en hullsleiv -og legg dem på ett serveringsfat eller rett på tallerkener. 
  7. Server retten med couscous -og hell over sausen, som har dannet seg i kjelen. Du kan gjerne sile sausen, hvis du ønsker det.
  8. Dryss over frisk koriander ved servering.
Couscous til 4 porsjoner:
  • 3 dl Couscous
  • 3 dl vann
  • 1 ts salt
  • 1 ts karri
  • 3 ss olje
  • 1 ss sitronsaft
Sånn gjør du:
  1. Kok opp vann.
  2. Ta av platen.
  3. Tilsett salt, karri, sitronsaft og olje, rør rundt.
  4. Rør inn couscous og la det svelle i 5 minutter.
Ingredienser ♫♪
Tilsatt løk, gulrøtter, svisker og kyllingkraft i crock-pot kjelen ♫♪
Lagt i kyllingfilet og drysset over krydder ♫♪
Klar til servering ♫♪
Couscous ♫♪ Bruk gjerne fersk sitronsaft ! Jeg hadde ikke det i dag -så det ble 'flaskevarianten' 🍋
Klar til servering ♫♪
Spis & Nyt ♫♪

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF