Kjøtt- og tomatgryte med kanel, servert med pappardelle !


Jeg lager kjøttdeigsausen med karbonadedeig, som inneholder 5% fett i stedet for kjøttdeig av storfe, som inneholder 14% fett. Du kan selvsagt bruke kjøttdeig av svin eller kylling. Det er godt det også, men det blir en helt annen rett.

Kanel setter en god, varmende smak på kjøttsausen 🍅 
Knallgod gryte full av masse smak !

Jeg serverer gryten med pappadelle, som er den største utgaven av båndpasta 🍝
Du kan selvsagt bruke en annen type pasta eller ris, couscous, potetstappe etc.
God middag 🌿


Du trenger til 4 porsjoner:
  • 400 g karbonadedeig
  • 1 stk løk
  • 1 ss revet hvitløk
  • Stekesmør
  • 140 g tomatpuré
  • 400 g hermetisk tomat
  • 1 dl vann
  • 1 stk knust kjøttbuljongterning
  • 2 ts basilikum
  • 2 ts oregano
  • 1 ts brunt sukker / sukrin gold
  • 1 ts kanel
  • Salt
  • Pepper
  • Revet mozzarella & cheddar
  • Fersk pappardelle og grønnsaksbuljong
Sånn gjør du:
  1. Skrell og hakk løk og press eller riv hvitløk.
  2. Stek karbonadedeigen og legg den over i en kjele.
  3. Stek løk og hvitløk til den er gyllen. Hell det over i kjelen med karbonadedeig.
  4. Tilsett tomatpuré, tomater, vann, kjøttbuljongterning, krydder og sukker.
  5. La kjøttsausen småkoke under lokk i minimum 20 minutter, men gjerne lenger. Pass på veskemengden og rør litt i den innimellom. 
  6. Smak til med salt og pepper -og eventuelt mer krydder.
  7. Kok pappadelle etter anvisning på pakken. Jeg bruker en grønnsaksbuljongterning i kokevannet.
  8. Topp gjerne retten med revet ost, jeg brukte revet mozzarella & cheddar.















På Bjørnstulen, Sør Fron










Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF