Eplekake med vaniljekrem / Rustikk dessert eplekake !


Nydelig, luftig eplekake med vaniljekrem, som smelter på tungen.

Rustikk betyr landlig og enkel, og det ordet passer perfekt på denne gode, men enkle kaken.

Kaken inneholder også sunne ingredienser, i tillegg til sukker og hvetemel.

🍎  Epler = Fiber, vitaminer og antioksidanter
🥚  Egg =  Protein og essensielle vitaminer
🍶  Melk = Kalsium og vitamin D

Ikke dermed sagt at kaken er sunn altså, langt derifra, men god er den - det er garantert !

Server eplekaken kald eller lunken -og gjerne med litt is eller krem. 
 🍎🍏  Nydelig dessert etter søndagsmiddagen 🍂


Eplekake
  • 2 stk store egg
  • 100 g sukker
  • 1/4 ts salt
  • 1 dl melk
  • 1/2 dl rapsolje
  • 220 g hvetemel
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 ts bakepulver
  • 1-2 stk epler
  • Sitronsaft
  • (Melis)
Vaniljekrem
  • 1 egg
  • 50 g sukker
  • 2 ts vaniljesukker
  • 15 g maizena 
  • 2,5 dl melk
Sånn gjør du:
  1. Lag vaniljekremen først : Visp sammen egg, sukker, vaniljesukker og maizena i en kjele. Sett kjelen på middels varme og tilsett litt og litt av melken under kontinuerlig visping, for å unngå klumper. Kok kremen på svak varme til den tykner. Avkjøles. Det tar litt tid, så lag den gjerne litt på forhånd.
  2. Mål opp 1 dl melk til kakerøren, og sett melken i romtemperatur, så den ikke er iskald når den skal tilsettes i kakerøren.
  3. Kle en avlang kakeform 32 x 18 cm med bakepapir.
  4. Forvarm stekeovnen til 170°C.
  5. Eplekakerøre : Finn frem en bakebolle og tilsett egg, sukker og salt. Pisk til luftig eggedosis.
  6. Tilsett melk og olje og rør det inn i eggedosisen.
  7. Vend inn, med en slikkepott siktet hvetemel, vaniljesukker og bakepulver gradvis inn i eggedosisen, til den er så vidt blandet. 
  8. Skrell og fjern kjernehuset på eplet og del det i ganske tynne skiver. Jeg brukte en mandolin. Skvis over godt med sitronsaft, så epleskivene ikke blir brune.
  9. Hell halvparten av kakerøren i formen.
  10. Legg den avkjølte vaniljekremen i en sprøytepose og fordel den jevnt over kakerøren, eller fordel den over kakebunnen med en skje.
  11. Legg epleskiver på vaniljekremen.
  12. Hell resten av kakerøren over eplene. Jeg la noen epleskiver på toppen, men det er ikke nødvendig.
  13. Stek i forvarmet ovn ved 170°C i ca. 40 minutter, eller til kaken er gjennomstekt.
  14. La kaken avkjøles i formen i 10 minutter, og legg den deretter over på en rist for å avkjøles helt.
  15. Dryss gjerne over litt melis rett før servering. 

 🍎🍏  Steg for steg ⇩



















 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF