Syltet kantareller a'la Edel !


Jeg er så heldig. Har fått masse kantareller i høst 🍂
Kantareller kalles for 'Skogens gull' og det er ikke uten grunn.
Det er den beste matsoppen vi har i Norge etter min smak. 

Kjempegod smørstekt og krydret med salt og pepper til stekt kjøtt og hvit fisk.
Du kan også lage knallgod ⟶ soppsuppe eller  ⟶  soppsaus  🍄.

Kantareller kan du lese mer om ➡ her .


Syltet kantareller er holdbar ett helt år i kjøleskapet med tett lokk, men da bør det ikke åpnes.
Bruk bestandig rent bestikk når du tar kantarellene ut av glasset, så det ikke kommer bakterier i laken, det forringer holdbarheten.

Hva med nybakt brød med smør, god leverpostei og syltet kantarell i matpakken.
Syltet kantarell passer perfekt til viltkjøtt, oksestek, kylling, på hamburger og fiskekaker. 

Har du ikke tilgang til kantareller så kan annen type sopp også syltes. 

Syltet kantarell finnes det utallige oppskrifter på, dette ble min utgave 🍂🍄


Du trenger:
  • 500 g ferske kantareller, gjerne små og hele
  • 1,5 dl eplecidereddik *
  • 2 dl sukker
  • 4 dl vann
  • 1 ts salt
  • 1 stk stjerneanis
  • 1 stk laurbærblad
  • 1 ts hel sort pepper
  • 1 ts hel rosepepper
  • 6 stk einebær
* Kan erstattes med klar 7% eddik eller hvitvinseddik.
Tror det hadde vært veldig godt med en bit frisk ingefær i glasset, men det hadde jeg dessverre ikke.

Sånn gjør du:
  1. Sterilisere glass og lokk i stekeovn på 100°C i 10-15 minutter. Skru av stekeovn, men la glasset stå i ovnen til kantarellene er klare. 
  2. Børst og rens kantarellene, del de som er store.
  3. Kok opp eddik, sukker, salt og vann. La det koke til sukkeret er oppløst.
  4. Tilsett kantareller. Kok opp og kok ett minutt.
  5. Legg kantareller og krydder over i ett rent varmt glass og sil over laken.
  6. Sett på lokket og la det avkjøles før du setter glasset i kjøleskapet.
  7. Den er klar til servering etter 24 timer, men kan stå i kjøleskapet ett år.
🍄  Steg for steg ⬇










🍂🍂🍂🍂 

Nårkampen, Sør Fron 

Heggsetra 


Heggsetra, Sør Fron 







Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF