}); Edels Mat & Vin: Jane Castings Soppsuppe !! Google+

fredag 3. april 2020

Jane Castings Soppsuppe !!


Enkel, god varmende suppe, som passer godt til forrett.
Den er også helt perfekt å nyte foran peisen, sammen med godt brød ♪

19 Crimes Hard Card Chardonnay
Vinen er inspirert fra listen over 19 forbrytelser, som ble utarbeidet i 1788 for å hjelpe det overfylte britiske fengselssystemet ved å sende forbrytere til Australia.
Mange døde på veien, men de som kom frem til Australia bygde landet murstein for murstein.

Our Hard Chard honors the brave contributions of the women banished to Australia with the boldest expression of Chardonnay we could make.

The men and women on our labels are not those of fiction - they were flesh and blood. 
Criminals and scholars. In history, they share a bond receiving 'punishment by transportation'. 
It could have shattered their spirits. It didn't. Today, we toast them and the principles they lived by.
Les mer om 19 Crimes her.

19 Crimes Wine, har en egen mobil app, men den fungerer dessverre ikke i Norge 🍷🙈

Lytt til historiens mest interessante straffedømte og opprørere fortelle sin historie bak de 19 forbrytelsene, samhandle med verden og forsvare seg selv i en rettssak med dommeren for å bevise sin uskyld !!
Har fått 'tilgang' til en litt smugtitt på appen med Jane Casting, her 👇




På vinflasken er det bilde av Jane Casting
Gift med 4 små barn og ansatt som hushjelp, ble hun i 1846 dømt til 7 år for å ha tatt i mot bacon selv om hun viste at det var tyvegods.


Denne vinen er laget av 100% chardonnay og er lagret i 4 måneder på amerikanske eikefat.
✔ Vinen har kriminelt intens eikepreg, både på lukt og smak.
✔ Hint av karamell og honning balansert med lag med moden frukt.
✔ Fyldig, kraftig vin avsluttes med fyldige toner av smør og vanilje.

Hvitvin med eikepreg, kraftig og søt 😏
Ikke lett å finne en rett, som kan passe.... bortsett fra....

Smaksrik, kremet og god soppsuppe med litt sprøtt 🍄🍸

Den kan fint serveres til andre retter også altså.
Jeg ble litt 'skremt' av at vinen fikk dårlige anbefalinger på Aperitif, men jeg syntes den smakte godt.


Til 6 porsjoner trenger du:
  • 400 g renset sopp, jeg brukte aromasopp, sjampinjong og portobello
  • 10 dl kjøttkraft
  • 2 stk sjalottløk
  • 2 stk vårløk
  • 1 dl hvitvin 
  • Smør
  • Olje
  • Salt
  • Pepper
  • 2 ss maizena
  • 2,5 dl kremfløte
  • 100 g serranoskinke
  • Gressløk
Sånn gjør du:
  1. Fjern de mørkebrune skivene under hatten på portobello soppen. Det kan fint spises, men avgir en kraftig mørk farge under varmebehandling. 
  2. Del all soppen i skiver eller biter.
  3. Finhakk sjalottløk og vårløk.
  4. Stek soppen i en stekepanne med godt smør og litt olje.
  5. Tilsett sjalottløk og vårløk -og la det surre til løken er blank.
  6. Legg sopp og løk over i en gryte.
  7. Tilsett hvitvin, og la det koke inn.
  8. Tilsett kjøttkraft og la suppen koke i 20 minutter.
  9. Kjør suppen med en stavmikser til den blir helt jevn.
  10. Rør maizena ut i fløten.
  11. Rør det inn i suppen under omrøring. La det småkoke til suppen tykner. 
  12. Smak til med salt og pepper.
  13. Hell suppen i suppeskåler og legg sprøstekt skinke og hakket gressløk på toppen.
Serranoskinke
Legg tynne skiver av skinke på bakepapir på en stekeplate og stek dem i ovnen på 180 grader til de er sprø, det tar ca. 15 minutter. Deles/klippes opp i biter ved servering.

Rens sopp !
Sopp, sjalottløk og vårløk 
Kok inn vinen, før du tilsetter kraft 
Kjør suppen glatt 
Tilsett fløte og maizena
Sprøstekt serranoskinke og gressløk

Varenummer: 11225401
Smak: Fyldig og aromatisk med krydder og fat.
Lukt: Duft av stenfrukt, tropisk frukt og vanilje.
Farge: Sitrongul.
Produsent: 19 Crimes
Land, distrikt: Australia, South Eastern Australia
Råstoff: Chardonnay 100%
Metode: Lagret 4 md. på amerikanske fat.
Grossist: Treasury Wine Estates Norway AS

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar