}); Edels Mat & Vin: Svinefilet i wok med bakt potet & bearnaise Google+

fredag 24. april 2020

Svinefilet i wok med bakt potet & bearnaise

Endelig fredag 🎵
Fredag er den beste dagen i uken !
Kose seg skikkelig med god mat, godt drikke, levende lys -og tenke på at det er fridag i morgen !

I disse koronatider er det dårlig med uteliv og levende musikk, men du finner mange fine digital konserter på nettet. Her i Hamar har vi Karantene scene Hamar.
En digital konsertserie med lokale artister fra Innlandet, live fra Festiviteten Bar & Scene – uten publikum, rett hjem på skjermen i stua til folk!

Kos dere - det blir bedre 💚🌈

~ 6 veier til et godt liv 💗🌈
1. Å høre det positive som blir sagt, fremfor det negative.
2. Legge merke til det som blir gjort istedet for det som ikke gjøres.
3. Husk de gode stundene, ikke lagre de onde.
4. Gi omsorg, ikke bare forvente å få.
5. Le av bagateller, ikke gremme seg over dem.
6. Få frem det beste i hverandre.
Livet er kort 💛 Gledene kan være mange 🌈
🌈 Drøm ditt liv og lev din drøm 🎶

Men uten mat og drikke.....
Marinert ytrefilet av svin med grønnsaker i en smakfull god saus !
Servert med bakt potet, kryddersmør og bearnaise !
Skikkelig digg 🎵


🌿Du trenger til 4 porsjoner:
  • 800 g ytrefilet av svin
  • 1 glass jalapeno
  • Smør
  • Rapsolje
  • 1 stk rød paprika
  • 1 stk grønn paprika
  • 1/2 stk squash
  • 1 stk gul løk
  • 2 ss maizena
  • 3 dl kjøttkraft
  • 3 ss soyasaus
  • 1 ss soppsoya
  • 1 ss hoisinsaus
  • Salt
  • Pepper
  • Koriander
  • Bakt potet
  • Kryddersmør
  • Bearnaisesaus
🌿Sånn gjør du:
  1. Skjær svinefilet i strimler, legg det i en pose og mariner kjøttet i jalapeno med kraften i en times tid. La kjøttet ligge i romtemperatur.
  2. Sil av kraften og fjern også mesteparten av jalapeno, hvis du ikke vil ha en veldig hot matopplevelse.
  3. Stek kjøttet i flere omganger i en blanding av olje og smør i en varm stekepanne. Legg kjøttet til side.
  4. Skjær paprika og løk i tynne strimler -og squash i biter.
  5. Skru ned varmen litt på stekepannen og stek grønnsakene i stekepannen.
  6. Legg tilbake kjøttet og rør inn maizena blandet ut i vann/kjøttkraft. Jeg brukte vann og 1/2 beger kjøttfond.
  7. Smak til med hoisinsaus, soyasaus, soppsoya, salt og pepper.
  8. Kok til det tykner og la retten stå på svak varme frem til servering.
  9. Dryss over hakket koriander ved servering.
  10. Server retten rykende varm med bakt potet, kryddersmør og bearnaisesaus.
🌿Bearnaisesaus
Oppskrift på hjemmelaget bearnaisesaus finner du her.

🌿Bakt potet
  • Bakepoteter
  • Aluminiumsfolie
  • Kryddersmør, oppskrift her !
Sånn gjør du:
  1. Pakk store bakepoteter inn i alu.folie, hvis du ikke har kjøpt ferdig innpakkede.
  2. Stekes i stekeovn, 250°C i 1 til 2 timer, avhengig av størrelsen på potetene.
  3. Stikk en strikkepinne i poteten for teste om de er ferdig.
  4. Serveres med kryddersmør.
Svinefilet
Marinert svinefilet
Grønnsaker
Tilsett maizena, kjøttkraft, soyasaus, soppsoya og hoisinsaus 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar