25 april 2020

Kombidampet skalldyr med hvitvin & urter ! Servert med parmesan frites & aioli !


Nydelige skalldyr, som kun skal dampes i kombidamp ovn i 12 minutter
Det finnes forskjellige utgave av kombidampovner.
Min utgave bruker bruker 25% damp og 75% varmluft.
Les bruksanvisningen på din ovn før du setter i gang.

Blåskjell er noe av det raskeste og enkleste du kan lage.
Litt grønnsaker, hvitvin, olje og masse urter, så blir det perfekt. 
Her har jeg også brukt store reker.

Har du lyst på hvitløksbrød til så er det en smaskens oppskrift på det her !

Jeg serverte retten med parmesan frites !
Det er skikkelig godt !
Det tar litt tid å forberede dem, men vel verdt å vente på !
Skikkelig snadder ♫♪


Du trenger til 2 solide porsjoner:
  • 1 kg blåskjell
  • 200 g rå store reker/scampi
  • Salt
  • Pepper
  • 1 dl hvitvin
  • 1/2 dl raps eller solsikkeolje
  • 3 stk vårløk
  • 1/2-1 stk fennikel
  • 1 stk chili
  • Persille
  • Koriander
  • Parmesan frites *
  • Aioli
Sånn gjør du:
  1. Vask, børst og skyll blåskjellene godt. Kast ødelagte og de som ikke lukker seg.
  2. Rens rekene og fjern tarmen.
  3. Skjær vårløk og fennikel i tynne strimler og finhakk chili.
  4. Legg blåskjell og reker i en stor ovnspanne. 
  5. Legg på fennikel, vårløk og chili.
  6. Dryss over salt, pepper og hell over olje og hvitvin.
  7. Hell vann i vannskuffen og sett kombiovnen på 180 grader, ekte varmluft + damp. Forvarm ovnen, til den er på 180 grader.
  8. Sett langpannen i ovnen og kombidamp retten i ca.12 minutter eller til blåskjellene har åpnet seg -og rekene er ferdig dampet.
  9. Dryss over friske urter -og server retten med en gang.
  10. Spis og nyt med parmesan frites og aioli.
Parmesan frites
Du trenger poteter, olje, salt, pepper og parmesan.

  1. Del opp potetene i strimler og legg dem i kaldt vann en time eller to.
  2. Sil av vannet og tørk dem godt på ett rent kjøkkenhåndkle.
  3. Hell vann i vannskuffen og sett kombiovnen på 180 grader, ekte varmluft + damp. Forvarm ovnen, til den er på 180°C.
  4. Legg poteter i en ovnspanne med bakepapir og dryss over olje, revet parmesan, salt og pepper.
  5. Stek på midterste rille i ovnen i 30 minutter.
  6. Etter 30 minutter setter du ovnspannen lenger ned i stekeovnen -og setter inn blåskjellene.
  7. Stek poteten videre sammen med blåskjellene i 10 minutter.
I vanlig stekeovn, steker du dem på 200°C i ca. 40 minutter.
Skal jeg være ærlig så blir potetene best når de blir stekt på vanlig måte uten damp, da blir de sprøere.

Poteter !
Klar til steking/damping !
Ingredienser fra Innlandets beste fiskebutikk !
Klar til steking/damping !

Dampe blåskjell i kjele:
Du må bruke litt mindre olje og mer hvitvin enn det som står i oppskriften.
  1. Varm opp litt olje i en stor kjele, tilsett vårløk, fennikel og chili. 
  2. Krydre med litt salt og pepper.
  3. La det surre litt før du tilsetter 3 dl hvitvin.
  4. La det koke opp. 
  5. Tilsett scampi og la det koke i ca. 2 minutter, da de tar lengre tid enn blåskjellene.
  6. Legg forsiktig i blåskjellene, sett på lokk og la det dampe i ca. 5 minutter, til blåskjellene har åpnet seg og scampi har skiftet farge til rosa.
  7. Rist litt på kjelen noen ganger.
  8. Dryss over hakket koriander og persille ved servering.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF