Den blir mye brukt i middelhavsområdet og kalles også for Provence-smør.
Det er viktig at alle ingrediensen har samme temperatur, så la egg, sennep, eddik og olje stå i romtemperatur i en time før du lager den. Hvis ingrediensene ikke har samme temperatur, vil aiolien få samme konsistens som suppe.
Oljen du bruker må være smaksnøytral, anbefaler solsikke eller rapsolje.
Mills majones er god den, men vet du hva den inneholder:
Soyaolje (79 %), vann, eggeplomme (5 %), eddik, sukker, salt, fortykningsmiddel (guarkjernemel, xantangummi), konserveringsmiddel (kaliumsorbat, natriumbenzoat), surhetsregulerende middel (sitronsyre), aroma, fargestoff (betakaroten).
Lag majonesen selv så slipper du alle konserveringsmidlene
Lag majonesen selv så slipper du alle konserveringsmidlene
-og den smaker mye bedre ♥
Til 3 dl aioli trenger du:
- 2 stk eggeplommer
- 3 fedd hvitløk
- 2 ts sennep
- 2 dl smaksnøytral olje
- 2 ts hvitvinseddik
- 1 ts sitronsaft
- 1/4 ts salt
- 1/4 ts pepper
Sånn gjør du:
- Kok hvitløken i 4 minutter. Avkjøles i kaldt vann og presses med hvitløkspresse eller en gaffel. Når hvitløken koker får den en søtere og mildere smak enn når den er rå.
- Skill eggeplommene fra hviten.
- Tilsett alle ingrediensene i en smal beholder, hell over oljen forsiktig helt til slutt.
- Oljen er lettere enn de andre ingrediensene og legger seg på toppen.
- Sett stavmikseren i bunnen av beholderen.
- Når du ser at emulsjonen starter så løfter du litt på stavmikseren, forsett og kjøre mikseren forsiktig opp og ned til aiolien er ferdig.
- Smak til med mer salt, pepper og sitronsaft hvis nødvendig.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar