Nå er den her igjen: nykål eller sommerkål, som mange kaller den.
Nykål er så godt -og passer til det meste.
I dag har jeg brukt nykålen som tilbehør til en god biff, servert med en kremet soppsaus og
en nydelig potetstappe med fennikel !
Snadder ♫♪ ღ ღ
en nydelig potetstappe med fennikel !
Snadder ♫♪ ღ ღ
Du trenger til 4 porsjoner:
- 4 x 200 g ytrefilet eller annen mør biff
- Solsikkeolje
- Smør
- Salt
- Pepper
- Soppsaus *
- Nykål
- Potetstappe med fennikel *
Sånn gjør du:
- Ta kjøttet ut av kjøleskapet.
- Kok poteter til potetstappen.
- Lag soppsausen.
- Gjør ferdig potetstappen.
- Stek biffen.
- Damp nykålen mens biffen hviler.
Soppsaus:
Sånn gjør du:
Biff:
- 200 g sopp
- 3 dl fløte
- 2 dl vann
- 1 beger kjøttfond
- 1 ts grov sennep
- Sukkerkulør
- Salt
- Pepper
Sånn gjør du:
- Skjær soppen i skiver og stek den i en stekepanne med litt smør.
- Legg den stekte soppen over i en kjele.
- Tilsett sennep, fløte, vann og kjøttfond
- La sausen koke i ca. 15 minutter.
- Tilsett litt sukkerkulør, hvis du vil ha den litt mørkere.
- Smak til med salt og pepper.
Biff:
- Ta kjøttet, jeg brukte ytrefilet ut av kjøleskapet 30 minutter før det skal stekes.
- Krydre biffene rundt det hele med ett godt lag pepper eller biffkrydder.
- Stekes i en blanding av solsikkeolje og meierismør på sterk varme, i ca. 3 minutter til det begynner å piple opp kjøttsaft, snu, og stek på den andre siden til det kommer frem kjøttsaft.
- Da er biffen medium stekt.
- Hell gjerne over litt av smørblandingen på biffen under steketiden.
- Krydre med litt salt.
- La biffen hvile i ca. 10 minutter før du skjærer den i skiver.
- 8 stk poteter
- 1 stk fennikel
- 2-3 dl matfløte
- 3 ss smør
- Salt
- Hvit pepper
Fremgangsmåte:
- Skrell poteter, skjær fennikelen i to. Ta vare på det grønne gresset.
- Kok poteter i usaltet vann, ca. 20 minutter til de er møre. Del potetene i to hvis de er store.
- Kok fennikelen sammen med potetene i 15 minutter, legg den til side.
- Sil av vannet på potene og la de dampe seg tørre.
- Bruk en potetmoser eller gaffel og mos dem grovt.
- Rør inn smør og fløte, litt og litt omgangen til konsistensen er passe.
- Grovhakk fennikelen og vend den inn.
- Smak til med salt og pepper.
- Dryss over fennikel-gresset ved servering.
- Ha litt vann og salt i en kjele og kok opp.
- Legg i kål, skjært i strimler, med en smørklatt på toppen.
- Damp under lokk, 2-3 minutter.
Bernard Côtes du Rhône 2012
- Farge:Middels dyp rød.
- Lukt:Preg av mørke bær, krydder og blomst.
- Smak:Bærpreget, noe fasthet i avslutningen.
- Råstoff:Syrah 80%, Grenache 20%
- Metode:Tradisjonell vinifikasjon. Ikke fatlagret, 2 md. flaskemodning før salg.
- Innhold:Alkohol 13,00%Sukker: 2,00 g/lSyre: 5,20 g/l
- Lagringsgrad:Drikkeklar nå, men kan også lagres
- Produsent: Louis Bernard
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar