Lørdagsbiff med nykål & potetstappe med fennikel ♫♪ Servert med soppsaus ღ ღ


Nå er den her igjen: nykål eller sommerkål, som mange kaller den.
Nykål er så godt -og passer til det meste.

I dag har jeg brukt nykålen som tilbehør til en god biff, servert med en kremet soppsaus og
en nydelig potetstappe med fennikel !

Snadder ♫♪ ღ ღ

Du trenger til 4 porsjoner:
  • 4 x 200 g ytrefilet eller annen mør biff
  • Solsikkeolje
  • Smør
  • Salt
  • Pepper
  • Soppsaus *
  • Nykål
  • Potetstappe med fennikel *
Sånn gjør du:
  1. Ta kjøttet ut av kjøleskapet.
  2. Kok poteter til potetstappen.
  3. Lag soppsausen.
  4. Gjør ferdig potetstappen.
  5. Stek biffen.
  6. Damp nykålen mens biffen hviler.
Soppsaus:
  • 200 g sopp
  • 3 dl fløte
  • 2 dl vann
  • 1 beger kjøttfond
  • 1 ts grov sennep
  • Sukkerkulør
  • Salt
  • Pepper

Sånn gjør du:
  1. Skjær soppen i skiver og stek den i en stekepanne med litt smør.
  2. Legg den stekte soppen over i en kjele.
  3. Tilsett sennep, fløte, vann og kjøttfond
  4. La sausen koke i ca. 15 minutter.
  5. Tilsett litt sukkerkulør, hvis du vil ha den litt mørkere.
  6. Smak til med salt og pepper.

Biff:
  1. Ta kjøttet, jeg brukte ytrefilet ut av kjøleskapet 30 minutter før det skal stekes.
  2. Krydre biffene rundt det hele med ett godt lag pepper eller biffkrydder.
  3. Stekes i en blanding av solsikkeolje og meierismør på sterk varme, i ca. 3 minutter til det begynner å piple opp kjøttsaft, snu, og stek på den andre siden til det kommer frem kjøttsaft.
  4. Da er biffen medium stekt.
  5. Hell gjerne over litt av smørblandingen på biffen under steketiden.
  6. Krydre med litt salt.
  7. La biffen hvile i ca. 10 minutter før du skjærer den i skiver.
Potetstappe med fennikel:
  • 8 stk poteter
  • 1 stk fennikel
  • 2-3 dl matfløte
  • 3 ss smør
  • Salt
  • Hvit pepper
Fremgangsmåte:
  1. Skrell poteter, skjær fennikelen i to. Ta vare på det grønne gresset.
  2. Kok poteter i usaltet vann, ca. 20 minutter til de er møre. Del potetene i to hvis de er store.
  3. Kok fennikelen sammen med potetene i 15 minutter, legg den til side.
  4. Sil av vannet på potene og la de dampe seg tørre.
  5. Bruk en potetmoser eller gaffel og mos dem grovt.
  6. Rør inn smør og fløte, litt og litt omgangen til konsistensen er passe.
  7. Grovhakk fennikelen og vend den inn.
  8. Smak til med salt og pepper.
  9. Dryss over fennikel-gresset ved servering.
Nykål:
  1. Ha litt vann og salt i en kjele og kok opp.
  2. Legg i kål, skjært i strimler, med en smørklatt på toppen.
  3. Damp under lokk, 2-3 minutter.

Bernard Côtes du Rhône 2012



  • Farge:Middels dyp rød.
  • Lukt:Preg av mørke bær, krydder og blomst.
  • Smak:Bærpreget, noe fasthet i avslutningen.
  • Råstoff:Syrah 80%, Grenache 20%
  • Metode:Tradisjonell vinifikasjon. Ikke fatlagret, 2 md. flaskemodning før salg.
  • Innhold:Alkohol 13,00%Sukker: 2,00 g/lSyre: 5,20 g/l
  • Lagringsgrad:Drikkeklar nå, men kan også lagres
  • Produsent: Louis Bernard
Steker soppen til sausen og koker poteter og fennikel
Soppsausen er klar ♫
Kokt fennikel ♫
Steker biff ♫
Nykål klar til damping ♫

Nydelig biffmåltid ♫♪

Ingredienser ♫♪

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF