18 april 2016

Spekeskinke med dampet nykål og hvit saus ♪♫


Nykål blir også kalt for tidligkål og sommerkål ♪♫
Jepp - det blir nykål i dag også, til fryd for meg -og resten av familien har heller ikke gått lei
av nykål enda !! 
Jeg serverte retten med ovnsbakte poteter og noen friske jordbær.

Du trenger:
  • Spekeskinke
  • Nykål
  • Salt
  • Hvit saus *
  • Jordbær 
Hvit saus til 4 porsjoner:
  • 2 ss smør
  • 2 ss hvetemel
  • 4 dl melk
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts hvit pepper
Sånn gjør du:
  1. Smelt smør i en kjele, rør inn hvetemel og spe med melk, litt og litt om gangen.
  2. La det koke i 5 minutter, smak til med salt og pepper.
Nykål:
  • Ha litt vann og salt i en kjele og kok opp.
  • Legg i kål, skjært i båter, med en smørklatt på toppen.
  • Damp under lokk, 4-5 minutter.
Nykål 
Hvit saus 
Spis & Nyt ♪♫

Ingredienser

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF