Smaksrik, mektig salat, full av proteiner og vitaminer !!
God, enkel og helt grei middag spør du meg !
Spis & Nyt ♫
Du trenger til 2 porsjoner:
Biff:
God, enkel og helt grei middag spør du meg !
Spis & Nyt ♫
Du trenger til 2 porsjoner:
- 400 g ytrefilet
- Salt
- Pepper
- Solsikkeolje
- Meierismør
- 6 små tomater
- 100 g ruccola
- 1/2 liten rødløk
- 1/2-1 rød/gul eller orange paprika
- 1 avokado + litt sitronsaft
- 100 g fetaost (jeg brukte den med hvitløk og oliven)
Dressing:
- 4 ts virgin olivenolje
- 1/2 ts sennep
- 2 ts hvitvinseddik
- 1/2 ts salt
- 1/4 ts pepper
Visp alle ingrediensene godt sammen.
- Ta kjøttet ut av kjøleskapet 30 minutter før det skal stekes.
- Krydre biffene rundt det hele med ett godt lag pepper.
- Stekes i en blanding av solsikkeolje og meierismør på sterk varme, i ca. 3 minutter til det begynner å piple opp kjøttsaft, snu, og stek på den andre siden til det kommer frem kjøttsaft.
- Da er biffen medium stekt.
- Hell gjerne over litt av smørblandingen på biffen under steketiden.
- Krydre med litt salt.
- La biffen hvile i ca. 10 minutter før du skjærer den i skiver.
Salat:
- Mens biffen hviler lager du salaten.
- Skjær tomater i to deler.
- Skjær rødløk i tynne strimler.
- Skær paprika i biter/strimler.
- Del avokadoen i to, fjern stenen og skinnet og skjær den i skiver. Dynk over litt sitronsaft, så den ikke blir brun.
- Skjær fetaost i biter.
- Legg ruccola på ett stort fat -eller rett på tallerkener, legg på paprika, tomater, rødløk og avokado.
- Legg på fetaost (og eventuelt oliven og hvitløk) -og drypp over dressing.
- Skjær biffkjøttet i strimler og legg dem på toppen.
- Kan gjerne serveres med godt brød.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar