Panna cotta er en Italiensk dessert og det betyr rett og slett = KOKT FLØTE !
Da blir det kanskje mer korrekt og kalle desserten for:
FLØTEPUDDING MED SJOKOLADE OG KONJAKK ♥
God' er den i hvert fall !!
Panna Cotta:
- 5 dl kremfløte
- 1 dl melk
- 50 g mørk sjokolade
- 1 dl sukker
- 2 ss O'boy
- 4 plater gelatin
- 0,5 dl konjakk
- Mørk sjokolade
- Granateple
- Sitronmelisse
Fremgangsmåte:
- Kok opp fløte, melk og sukker.
- Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt sjokolade og O'boy.
- La sjokoladen smelte i den varme fløten. Rør godt til alt er smeltet.
- Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i 5 min.
- Klem vannet ut av gelatinplatene og løs dem opp i den varme sjokoladefløten.
- Rør i konjakk når fløteblandingen er lunken, max 60 grader -hvis den er for varm dunster alkoholen bort.
- Hell blandingen i porsjonsformer eller glass.
- Sett i kjøleskapet i minst 4 timer, kan gjerne tilberedes dagen før servering.
- Legg på hakket sjokolade, noen granateplefrø og sitronmelisse rett før servering.
Klar til å settes inn i kjøleskapet, så den stivner ♥ Jordbæra droppet jeg :) |
- Varetype:Cognac, tradisjonell
- Land/distrikt:Frankrike, Cognac Tradisjonell,
- Råstoff:Ugni Blanc
- Innhold:Alkohol 40,00%Sukker: 6,50 g/lSyre: Ukjent
- Produsent:Tiffon
- Grossist:Arcus AS
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar