08 april 2016

Panna cotta med sjokolade & cognac ♥


Panna cotta med sjokolade & cognac Høres ikke det nydelig ut ?
Panna cotta er en Italiensk dessert og det betyr rett og slett = KOKT FLØTE !
Da blir det kanskje mer korrekt og kalle desserten for:
FLØTEPUDDING MED SJOKOLADE OG KONJAKK
God' er den i hvert fall !!

Har du lyst - har du lov

Panna Cotta:
  • 5 dl kremfløte
  • 1 dl melk
  • 50 g mørk sjokolade
  • 1 dl sukker
  • 2 ss O'boy
  • 4 plater gelatin
  • 0,5 dl konjakk
Pynt:
  • Mørk sjokolade
  • Granateple
  • Sitronmelisse

Fremgangsmåte:

  1. Kok opp fløte, melk og sukker. 
  2. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt sjokolade og O'boy. 
  3. La sjokoladen smelte i den varme fløten. Rør godt til alt er smeltet.
  4. Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i 5 min. 
  5. Klem vannet ut av gelatinplatene og løs dem opp i den varme sjokoladefløten. 
  6. Rør i konjakk når fløteblandingen er lunken, max 60 grader -hvis den er for varm dunster alkoholen bort.
  7. Hell blandingen i porsjonsformer eller glass. 
  8. Sett i kjøleskapet i minst 4 timer, kan gjerne tilberedes dagen før servering.
  9. Legg på hakket sjokolade, noen granateplefrø og sitronmelisse rett før servering.
Klar til å settes inn i kjøleskapet, så den stivner Jordbæra droppet jeg :) 
Klar til servering

Desserten kan gjerne serveres med noe 'sprøtt', havreflarn passer godt til 
Ingredienser
Bildet finner du på instagram 
Braastad V.S.O.P
Elegant, blomsteraktig aroma, moden avrundet ettersmak med hint av krydder og sjokolade.

  • Varetype:Cognac, tradisjonell
  • Land/distrikt:Frankrike, Cognac Tradisjonell, 
  • Råstoff:Ugni Blanc
  • Innhold:Alkohol 40,00%Sukker: 6,50 g/lSyre: Ukjent
  • Produsent:Tiffon
  • Grossist:Arcus AS

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF