Smakfull, nydelig rekegryte med kokosmelk og red curry 🌿
Red Curry Paste er en våt krydderblanding med kremet konsistens.
Rød karripaste, som lages av rød chilipepper er uunnværlig i den thailandske kjøkkenet.
Gir en sterk og krydret karakter til wok, sauser, gryteretter og supper.
Hvor sterk den er varierer etter merke, jeg brukte 1 ss i dag -og den ble passe hot !!
Reker er en av mine favoritter
-og når man blander rekene med herlige hotte, asiatiske smaker blir resultatet helt fantastisk.
Server retten med god ris, som suger til seg de herlige smakene ♫♥
Du trenger til 4 porsjoner:
Du trenger til 4 porsjoner:
- 1 kg reker med skall
- 1 rød paprika
- 1 gul paprika
- 1 løk
- 200 g ananas
- 3 fedd hvitløk
- 1/2-1 ss curry paste
- 4 dl lett kokosmelk
- 1/2 lime, saften
- Salt
- Pepper
- Koriander
- Ris
- Skrell rekene.
- Kok ris etter anvisning på pakken.
- Skjær grønnsakene i passende biter.
- Surr løk og hvitløk i litt olje, tilsett curry pasta og bland godt sammen.
- Tilsett grønnsaker og kokosmelk og la det surre i 5 minutter.
- Smak til med salt, pepper og limesaft.
- Legg ris på en stor tallerken, legg reker rundt risen og øs suppen over.
- Dryss over frisk koriander.
- Spis & Nyt ♫♫
Reker og grønnsaker (Jeg brukte hvitløk 'på tube' i dag, enkelt og helt greit) |
Legg risen i en liten skål og vend den opp ned på tallerken, legg på reker |
Legg sausen over rekene og dryss over frisk hakket koriander |
Ingredienser (hvitløken mangler) |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar