}); Edels Mat & Vin: Karbis med pasta, nykål & grønn pepper i fløtesaus ! Google+

søndag 5. april 2020

Karbis med pasta, nykål & grønn pepper i fløtesaus !


Enkel, god og herlig kremet, smaksrik pasta med fløte, sennep & grønn pepper, toppet med parmesan !
Skikkelig digg 🌿

I disse koronatider, når vi ikke får lov til å reise på hytta, kommer Annis Pølsemakeri til oss langs E6.
Jeg har hytte i Sør Fron i den beste dalen Gudbrandsdalen -og der oppe er Annis 'nærbutikken' min.
Jeg bestilte påskepakke, forskjellige typer pølser samt grillspyd av svinenakke, som er skikkelig godt !

I påskepakken var det blant annet gode ferdigstekte håndlagde karbonader. 
Litt merkelig sammensetning, med pasta & karbis, men det smakte godt.
Ringebu møter Italia !
Kjekt med noen enkle middager innimellom 🌿

Nå har også nykålen dukket opp, det gledes 💚
Jeg har tidligere lagt ut 16 oppskrifter med nykål, som du finner her !

Er det ikke sesong for nykål kan du bruke spisskål eller kinakål.


Du trenger til 4 porsjoner:
  • 200 g parpardelle -eller annen god pasta
  • 1 ss god olivenolje
  • Salt
  • Pepper
  • Smør
  • 1/2 løk eller 1 liten, hakket
  • 1 fedd hvitløk, finhakket eller presset
  • 100 g sopp, i skiver
  • 1 ss grønn pepper
  • 1 dl hvitvin
  • 1 ts sennep
  • 1/2 ss Worcestershire saus
  • 2 ss hakket bladpersille
  • 1,5 dl kjøttkraft 
  • 1,5 dl kremfløte
  • 200 g nykål, spisskål eller kinakål
  • Karbonader
  • Parmesan
Sånn gjør du:
  1. Skjær nykål i strimler og kok den i lettsaltet vann i ca. 5 minutter. 
  2. Kok pastaen al'dente i lettsaltet vann og sil av vannet.
  3. Rør inn 1 ss god olivenolje, litt salt og pepper i pastaen og sett den tilside.
  4. Stek løk, hvitløk og sopp i stekepannen, til soppen er stekt 3-5 minutter.
  5. Knus grønn pepper grovt. Bruk 1/2 ss til passe sterk og 1 ss hvis du vil ha retten ekstra hot.
  6. Tilsett grønn pepper og hvitvin, la det surre til hvitvinen nesten er helt fordampet.
  7. Tilsett sennep, worcestershire saus, kjøttkraft og fløte -og la det surre i 5 minutter. Smak til sausen med salt og pepper.
  8. Tilsett kokt pasta og nykål.
  9. Bland alt forsiktig sammen -og la det surre til alt er gjennomvarmt.
  10. Serveres med karbonader og revet parmesan.
Oppvarming av karbonader:
Legg karbonadene i en ildfast form.
Stekes i stekeovn på 160°C i 15-20 minutter.

GRØNN PEPPER 💚

Ingredienser !
Pasta, nykål og sopp & løk !
Kok inn hvitvinen !
Gjør ferdig sausen !
Varm opp karbonader !

Nykål og parpardelle 💚

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar