30 april 2020

Wok med kål & laks !


Nykål i en herlig frisk, smaksrik wok med laks og nudler !
Nykål kan byttes ut med kinakål eller spisskål.

Her ble det GLADLAKS i dag 🍃
Det ser ut som det er veldig mye kål, men nykålen faller sammen under varmebehandling.

Enkel og god middag, som er klar på under 30 minutter 🌿
Spis & Nyt ♫♪


Til 4 porsjoner trenger du:
  • 500 g laksefilet
  • Salt
  • Pepper
  • Stekesmør
  • 2 stk sjalottløk
  • 1 stk chili
  • 1 stk paprika
  • 1/2-1 stk nykål (kinakål, spisskål)
  • 3 dl vann
  • 1 stk grønnsaksbuljongterning
  • 120 g nudler
  • 1 ss oystersaus
  • 3 ss soyasaus
  • Salt
  • Pepper
  • Lime
  • Koriander
Sånn gjør du:
  1. Skjær nykål og paprika i strimler og hakk sjalottløk og chili.
  2. Krydre fisken med salt og pepper og stek den i en varm stekepanne og legg den til side. Eller bak fisken i stekeovn. Se tips !
  3. Stek sjalottløk og chili til løken er gyllen.
  4. Tilsett knust buljongterning, vann, nykål og paprika -og la det småputre i 5 minutter.
  5. Kok nudler etter anvisning på pakken, sil av vannet og bland nudlene sammen med grønnsakene.
  6. Smak til med oystersaus, soyasaus, salt og pepper.
  7. Bland forsiktig inn laks -eller legg laksen på toppen ved servering hvis du steker den i ovn.
  8. Dryss over hakket koriander og server retten med lime. Sett flasken med soyasaus på bordet så gjestene kan ta på mer hvis de ønsker det.
Tips:
Stek laksen i stekeovn, mens du gjør ferdig resten av retten, på 200°C i 12-15 minutter.
Husk på å krydre godt -og hell gjerne over litt soyasaus før du steker den.

Ingredienser !
Steker sjalottløk og chili !
Grønnsaker, nudler og saus !

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF