}); Edels Mat & Vin: Stekt fløtepudding med nykål, hvit saus & reker ! Google+

mandag 13. april 2020

Stekt fløtepudding med nykål, hvit saus & reker !


Jeg hadde store planer om å lage rekekabaret i løpet av påsken, derfor hadde jeg en fløtepudding i kjøleskapet. Men, påsken gikk så altfor fort -og de fleste rekene ble spist opp med loff og majones.
Jeg hadde noen reker igjen -og denne fløtepuddingen..... 🌿

Fløtepudding er det samme som fiskepudding. Forskjellen er at fløtepudding er laget med fløte og fiskepudding er laget med melk. Denne kjøpevarianten inneholder bare 53% fisk, så hvis du har tid og lyst så kan du lage bedre fiskepudding selv.
Jeg lager fiskepudding, som inneholder både fløte og melk. Oppskrift finner du her.

Sammen med nypoteter, riktig nok franske -og dampet nykål ble det en enkel, ikke så verst sunn og veldig god middag !

Du trenger:
  • Fløtepudding
  • Smør
  • Nykål
  • Nypoteter
  • Hvit saus *
  • Reker
  • Salt
  • Pepper
  • Gressløk
Sånn gjør du:
  1. Kok poteter.
  2. Lag hvit saus.
  3. Skjær fløtepuddingen i skiver og stek den i godt smør.
  4. Kok opp litt vann i en kjele. Skjær nykål i strimler og kok den under lokk i ca. 5 minutter. Legg gjerne litt smør på toppen av kålen. 
  5. Serveres med reker og frisk gressløk.
Hvit saus
  • 2 ss smør
  • 3 ss hvetemel
  • 4 dl melk
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts hvit pepper
Sånn gjør du:
  1. Smelt smør i en kjele.
  2. Tilsett hvetemel og rør sammen med en visp.
  3. Spe forsiktig med melk under visping.
  4. Krydre med salt og hvit pepper.
Steker fløtepudding !
Ingredienser !

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar