13 april 2020

Stekt fløtepudding med nykål, hvit saus & reker !


Jeg hadde store planer om å lage 👉 rekekabaret i løpet av påsken, derfor hadde jeg en fløtepudding i kjøleskapet. Men, påsken gikk så altfor fort -og de fleste rekene ble spist opp med loff og majones.

Jeg hadde noen reker igjen -og denne fløtepuddingen..... 🌿

Fløtepudding er det samme som fiskepudding. Forskjellen er at fløtepudding er laget med fløte og fiskepudding er laget med melk. Denne kjøpevarianten inneholder bare 53% fisk, så hvis du har tid og lyst så kan du lage bedre fiskepudding selv.

Jeg lager fiskepudding, som inneholder både fløte og melk. 
 Oppskrift finner du 👉 her.

Sammen med nypoteter, riktig nok franske -og dampet nykål ble det en enkel, ikke så verst sunn og veldig god middag 🌿



Du trenger:
  • Fløtepudding
  • Smør
  • Nykål
  • Nypoteter
  • Hvit saus *
  • Reker
  • Salt
  • Pepper
  • Gressløk
Sånn gjør du:
  1. Kok poteter.
  2. Lag hvit saus.
  3. Skjær fløtepuddingen i skiver og stek den i godt smør.
  4. Kok opp litt vann i en kjele. Skjær nykål i strimler og kok den under lokk i ca. 5 minutter. Legg gjerne litt smør på toppen av kålen. 
  5. Serveres med reker og frisk gressløk.
Hvit saus
  • 2 ss smør
  • 3 ss hvetemel
  • 4 dl melk
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts hvit pepper
Sånn gjør du:
  1. Smelt smør i en kjele.
  2. Tilsett hvetemel og rør sammen med en visp.
  3. Spe forsiktig med melk under visping.
  4. Krydre med salt og hvit pepper.
Steker fløtepudding !
Ingredienser !


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF