06 april 2020

Stekt laks med smørdampet nykål, jasminris & soyasmør !!


Rask, enkel og helt nydelig middag !
Herlig, sunn og god laks, med årets nykål og min favoritt, soyasmør med futt i !!

Jeg stekte laksen i AirFryer 
Airfryer er en luftfrityrer, som friterer maten med varmt, raskt sirkulerende luft !
Luften inne i en Airfryer sirkulerer betydelig raskere enn de fleste varmluftsovner -og den trenger kortere steketid. Så JA det er forskjell på Airfryer og stekeovn med varmluft funksjon !
Den kan selvfølgelig stekes i stekeovn eller stekepanne.

Herlig vårlig fiskemiddag, som smaker utrolig godt !!
Server retten med kokt jasminris, som passer perfekt til soyasmøret 🌾
Nydelig middag på under 30 minutter !


Du trenger til 4 porsjoner:
  • 1 stk nykål
  • 600 g laksefilet av god kvalitet
  • Smør
  • Rapsolje
  • Salt
  • Pepper
  • Soyasmør 
  • Jasminris 
Laks
  1. Forvarm maskinen på 180 grader i ca. 3 minutter.
  2. Pensle laksen med litt olje på begge sider.
  3. Legg laksen i Airfryer-kurven og krydre med salt og pepper.
  4. Stek den på 180 grader i 10-15 minutter. Ligger fisken med litt opphold mellom stykkene klarer det seg med 10 minutter, men ligger den tett trenger den ca. 15 minutter.
I vanlig stekeovn steker du laksen på 200°C i 12-15 minutter.

Nykål
  1. Ha litt vann og salt i en kjele og kok opp. 
  2. Legg i kål, skjært i strimler, med en smørklatt på toppen. 
  3. Damp under lokk, 2-3 minutter.
Soyasmør
  • 2 stk sjalottløk
  • 150 g meierismør
  • 1 dl soyasaus
  • Tabasco, ca. 10 dråper
  • Sitron
Sånn gjør du:
  1. Skrell og finhakk sjalottløk.
  2. Ha smøret i en kjele og kok til smøret begynner å skumme og bli nøttebrunt, men ikke brent!
  3. Ha i sjalottløk, la det surre noen minutter.
  4. Tilsett soyasaus. 
  5. Smak til med noen dråper Tabasco og skvis over litt sitronsaft.
RIS - Jasminris
  • 4 dl ris
  • 8 dl vann
Sånn gjør du:
  1. Skyll risen i vann, da blir risen luftigere.
  2. Hell vann i en tykkbunnet kjele og ha i risen.
  3. Kok opp over sterk varme uten lokk.
  4. Rør rundt og skru ned varmen.
  5. Sett på lokk og la risen småkoke ca. 15-20 minutter, til vannet er absorbert.
  6. Ta risen av platen og la den trekke med lokk i 10 minutter.
Ris, nykål, soyasmør !
Laks !
Ingredienser !

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF