}); Edels Mat & Vin: UKEMENY med noen av mine favoritter ! Google+

søndag 29. mars 2020

UKEMENY med noen av mine favoritter !


Nå, som vi blir oppfordret til å gå færrest mulig ganger på butikken er det mer, enn noen gang viktig med en ukemeny !

Når jeg ser på antallet på besøkende på siden min er det stor økning de siste ukene.
Det tyder på at mange har bedre tid til å lage mat fra bunnen av istedet for halvfabrikata og ferdigretter. Det varmer ett 'mathjerte', fortsett med det 💚

💙 Ukens dikt er skrevet av Frode Johnsen, lærer og vokalist i bandet Kalle Føtter ♪♪♪♪

Alt blir bra

Det kommer en dag
Da vi er tilbake på sporet
Vi vil føle vår frihet
Med å gå dit vi vil

Det som etter helg
Var en tung blåmandag
Vil være en befrielse
Ved å få være i lag

Da kan vi møte en nabo og venn
Så kan vi sitte tett inntil den

Dette er en oppvåkning
En påminnelse om livet
Så godt vi har det
Vi er blant de heldige
Lite skjønte vi før
Mye skjønner vi nå
På grunn av alt vi ga
Alt blir bra
💙

Denne uken skal 'vi' virkelig kose oss, hver dag !
Her kommer en salig blanding med en del av mine favoritt middager med masse gode smaker 😋
Link til oppskriften finner du, som vanlig i navnet på retten.

Mandag
Fjellørret med mangosalat og ingefærsmør

Hvis du ikke har fryseren full eller skal på fisketur, finner du fryst fjellørret i butikker med godt utvalg.
Her serverer jeg fjellørret med en litt syrlig, hot og frisk mangosalat, samt ingefærsmør.
Det blir en smakfull og god sammensetning, med sterke, friske smaker🌿
God middag !!


Tirsdag
MONGOLSK BIFF - av HVALBIFF ♫♫

Hvalkjøtt passer perfekt til asiatiske smaker.
Mongolsk biff finner du på menyen i mange kinarestauranter rundt omkring i hele verden !
Herlig mørt og godt kjøtt med en tykk smaksrik saus.

Crossover og fusion er populært, nå også med hval a'la Edel ♫♫
Fusion - blanding fra flere lands kjøkken
Crossover - ingredienser fra flere verdensdeler

Klar, ferdig, spis -på under 30 minutter ♫♫


Onsdag

Jalfrezi er en indisk curry 
Den blir laget i mange utgaver med forskjellige proteiner.
Lam, geit, kylling, fisk eller vegetar med grønnsaker er de mest brukte i India.

Jalfrezi ble opprinnelig brukt som restemat, hvor man stekte rester av kjøtt eller fisk
-og blandet inn løk og chili.

Min utgave av Jalfrezi er en smaksbombe med ytrefilet av storfe !
Godt tilbehør er basmatiris, nanbrød og yoghurt eller raita 🌿
God middag ♪♪



Torsdag
FAJITAS med jalapeño'marinert kylling

Fajita består av stekt eller grillet kjøtt eller kylling på myke Tortilla.
Retten serveres som oftest med løk og paprika. Populære tilbehør er rømme, guacamole og tomatsalsa.
Her er en smakfull utgave med marinert kylling i en tykk, kremet mørk saus 🌿

I denne retten har jeg brukt BIBER 🍃 Biber er tyrkisk paprika.
De ser ut som en forvokst grønn chili. De minste er veldig sterke og de største er søte. Du kan erstatte den med grønn paprika hvis du ikke har tilgang til Biber.

TOMATSALSA bør du lage selv og GUACAMOLE MÅ du lage fra bunnen av.
Guacamolen, som som du får kjøpt ferdig smaker ikke godt -og de inneholder svært liten mengde med avokado, men masse grønne erter faktisk !!

Har du lyst kan du også lage tortilla selv, oppskrift her.



Fredag
Hjertesalat med sjømat & frukt

Herlig, syrlig, litt søtt og litt hot ♫♪
Denne salaten, som serves i salatblader passer utmerket til appetizer, forrett, lunch eller når du rett og slett har lyst på noe smaksrikt og sykt godt !!!
Jeg lagde også noen med bare reker, da ikke alle vil ha rå fisk.

'Edel-mat', som mange kaller det, når jeg blander sammen de utroligste smaker
-også blir det faktisk skikkelig godt ♫♪


Lørdag
Crispy Duck !!

Crispy Duck blir, som regel laget med helstekt and eller andeconfit.
Andeconfit er andelår som er kokt i andefett i mange timer -og etterstekes i stekeovn.
Dette er en enkel utgave av Crispy Duck med andelår tilberedt i trykkoker.

Har du ikke trykkoker kan du bruke ferdig confiterte andelår og følge denne oppskriften her.

Crispy Duck serveres med kinesiske pannekaker, jianbing ♫♪
De syltynne pannekakene er laget av hvetemel, vann, soyaolje og salt.
Ferdig stekte kinesiske pannekaker finner du i frysedisken i butikker, som har ett godt utvalg i asiatiske produkter.

Server Crispy Duck med pannekakene, grønnsaker og hoisinsaus.
Smaker helt fantastisk !


Søndag

Fisk og grønnsaker i samme panne -enkelt og greit 🍅🌿
Ganske sunt også, med unntak av hvitvinen, men vi må jo bruke litt av all denne vinen mange har hamstret i disse dager 😀

Jeg serverte retten med dampet små poteter etter denne oppskriften her.


Ukens dessert

Toppet med limesirup & mango ♫
Panna cotta er en av verdens beste desserter.
Panna cotta betyr på Italiensk - kokt fløte - den skal være fløyelsmyk og smelte i munnen 💕
Her møter Italia Asia ♫

Kaffirlime er en sitrusfrukt på størrelse med vanlig lime, men har et knudrete og bulkete skall. Både blad, saft og skall av Kaffirlime brukes veldig ofte som krydder i det thailandske kjøkken.
Bladene har en karakteristisk smak av sitron, og utseende minner om laurbærblad.
Hvis du ikke får tak i kaffirlime, det selges i asiatiske butikker, kan du erstatte dem med saften av to lime.
Smaksrik syrlig dessert 💕



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar