09 mars 2019

Panna cotta med Kaffirlimeblader 💕 Toppet med limesirup & mango ♫


Panna cotta er en av verdens beste desserter.
Panna cotta betyr på Italiensk - kokt fløte - den skal være fløyelsmyk og smelte i munnen 💕
Her møter Italia Asia ♫

Kaffirlime er en sitrusfrukt på størrelse med vanlig lime, men har et knudrete og bulkete skall. Både blad, saft og skall av Kaffirlime brukes veldig ofte som krydder i det thailandske kjøkken.
Bladene har en karakteristisk smak av sitron, og utseende minner om laurbærblad.
Hvis du ikke får tak i kaffirlime, det selges i asiatiske butikker, kan du erstatte dem med saften av to lime.

Smaksrik syrlig dessert 🍋
Den passer perfekt etter asiatisk middag, med sterke krydder eller fete middager.


Du trenger til 5 porsjoner:
  • 400 ml kokosmelk
  • 3 dl kremfløte
  • 1 dl sukker
  • 8 kaffirlimeblader, mellomstore
  • 4 gelantinplater
  • Mango
  • (Popping candy med sitron)
Limesirup
  • 1 dl vann
  • 1 dl sukker
  • 2 lime
Sånn gjør du:
  1. Kok opp kokosmelk, fløte, sukker og kaffirlime blader i en kjele over svak varme.
  2. La det småkoke i 5 minutter. Ta kjelen av varmen og sett den til side i 30 minutter, så smaken på kaffirlime bladene får utviklet seg.
  3. Legg gelantinplater i vann i 5-10 minutter.
  4. Kok blandingen forsiktig opp igjen og rør inn gelantinplater, en og en om gangen.
  5. Sil blandingen og fordel den i 6 glass eller skåler.
  6. La de stivne i kjøleskapet i 4 timer eller til de har stivnet. Kan gjerne stå natten over.
  7. Limesirup: Kok opp sukker og vann. La det småkoke på svak varme til alt sukkeret er oppløst. Rør inn limeskall og limesaft. Sett den kaldt og sil den før servering.
  8. Legg på biter av mango og hell på litt limesirup ved servering.
  9. Jeg drysset også over litt popping candy💕
Ingredienser 💕
Skjær bladene i strimler 💕
Kok opp blandingen 💕
Sil blandingen etter du har rørt inn gelantin 💕
Settes i kjøleskapet i minst 4 timer 💕
Skjær mango i ganske små biter ♫
Legg på mango og litt limesirup ♫
Spis & Nyt ♫

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF