Panna cotta er en av verdens beste desserter.
Panna cotta betyr på Italiensk - kokt fløte - den skal være fløyelsmyk og smelte i munnen 💕
Her møter Italia Asia ♫
Kaffirlime er en sitrusfrukt på størrelse med vanlig lime, men har et knudrete og bulkete skall. Både blad, saft og skall av Kaffirlime brukes veldig ofte som krydder i det thailandske kjøkken.
Bladene har en karakteristisk smak av sitron, og utseende minner om laurbærblad.
Hvis du ikke får tak i kaffirlime, det selges i asiatiske butikker, kan du erstatte dem med saften av to lime.
Smaksrik syrlig dessert 🍋
Den passer perfekt etter asiatisk middag, med sterke krydder eller fete middager.
Du trenger til 5 porsjoner:
Hvis du ikke får tak i kaffirlime, det selges i asiatiske butikker, kan du erstatte dem med saften av to lime.
Smaksrik syrlig dessert 🍋
Den passer perfekt etter asiatisk middag, med sterke krydder eller fete middager.
Du trenger til 5 porsjoner:
- 400 ml kokosmelk
 - 3 dl kremfløte
 - 1 dl sukker
 - 8 kaffirlimeblader, mellomstore
 - 4 gelantinplater
 - Mango
 - (Popping candy med sitron)
 
Limesirup
- 1 dl vann
 - 1 dl sukker
 - 2 lime
 
Sånn gjør du:
- Kok opp kokosmelk, fløte, sukker og kaffirlime blader i en kjele over svak varme.
 - La det småkoke i 5 minutter. Ta kjelen av varmen og sett den til side i 30 minutter, så smaken på kaffirlime bladene får utviklet seg.
 - Legg gelantinplater i vann i 5-10 minutter.
 - Kok blandingen forsiktig opp igjen og rør inn gelantinplater, en og en om gangen.
 - Sil blandingen og fordel den i 6 glass eller skåler.
 - La de stivne i kjøleskapet i 4 timer eller til de har stivnet. Kan gjerne stå natten over.
 - Limesirup: Kok opp sukker og vann. La det småkoke på svak varme til alt sukkeret er oppløst. Rør inn limeskall og limesaft. Sett den kaldt og sil den før servering.
 - Legg på biter av mango og hell på litt limesirup ved servering.
 - Jeg drysset også over litt popping candy💕
 
![]()  | 
| Ingredienser 💕 | 
![]()  | 
| Skjær bladene i strimler 💕 | 
![]()  | 
| Kok opp blandingen 💕 | 
![]()  | 
| Sil blandingen etter du har rørt inn gelantin 💕 | 
![]()  | 
| Settes i kjøleskapet i minst 4 timer 💕 | 











Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar