12 mars 2019

Nakkekoteletter med middelshavsgrønnsaker 🍅 Slowcooker / Trykkoker !


Enkel, god og ganske billig hverdags-middag som passer seg selv, mens du bruker dagen til noe nyttig !
Forbered gjerne retten dagen før servering -og sett den på kok når du står opp.

Hvis du ikke har Slowcooker/Trykkoker kan du bruke denne oppskriften 👉 her.

Server retten med hva du måtte ønske av poteter, ris, pasta eller godt brød 🌾
Du kan legge noen skrelte, ukokte poteter i store biter direkte i sausen før du setter den på kok, hvis du ønsker poteter til retten.

 
Supermøre koteletter 
-og masse grønnsaker i en smaksrik tomatsaus 🍅


God middag 🌿

Du trenger til 4 porsjoner:
  • 4-8 nakkekoteletter, kommer an på størrelsen og eventuelle storspisere
  • 1 løk
  • 2-3 paprika
  • 1/2-1 fennikel
  • 400 g hermetiske hakkede tomater
  • 1 dl vann
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 knust kjøttbuljongterning eller kjøttfond
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 2 ts provencekrydder
  • Basilikum 
Sånn gjør du:
  1. Jeg skjærer av beinet på kotelettene før jeg steker dem. 
  2. Brun kotelettene raskt i olje, i en varm panne i flere omganger. Kotelettene skal ikke gjennomstekes. Har du Crock-pot med duraceramic eller Crock-Pot Express multicooker kan du brune kotelettene rett i kjelen. Jeg gjorde i stand retten dagen før, derfor steker jeg kotelettene i en stekepanne, så innerkjelen ikke ble varm.
  3. Skrell og grovhakk løk, del paprika og fennikel i strimler -og press eller riv hvitløken.
  4. Legg halvparten av grønnsakene i kjelen.
  5. Legg kotelettene på grønnsakene -og legg resten av grønnsakene på kotelettene. 
  6. Bland sammen hermetiske tomater, vann, finhakket hvitløk, kjøttfond/buljongterning, salt, pepper og provencekrydder 
  7. Hell tomatblandingen over kjøtt og grønnsaker i kjelen -og rør forsiktig inn tomatblandingen.
SLOWCOOK:
  • Sloowcook på LOW i 7 timer. Når tiden er ute går Crock-Pot kjelen over på KEEP WARM, det gjelder ikke alle merker. Min stod 1,5 time på keep warm før servering. Kan eventuelt kokes på HIGH i 4 timer. Lokket må være på i 2 timer før riktig temperatur er oppnådd. 

TRYKKOKER :
  • Crock-Pot Express - MEAT 20 minutter, slipp ut lut etter 5 minutter på keep warm. (MEAT = høyt trykk) 

Ingredienser 🍅
Bruner koteletter 🍅
Grønnsaker 🍅
Legg kotelettene på halvparten av grønnsakene 🍅
Rør forsiktig inn tomatblandingen 🍅
Kok på LOW i 7 timer 🍅
Etter 7 timer på LOW og 1,5 time på KEEP WARM 🍅
Klar til servering 🍅
🍅
Jeg har kjøpt glasslokk til Crock-Pot Express Multicooker 🙂👍 
Brukes når man benytter kjelen som vanlig Crock-Pot, det vil si på funksjonen slowcook 🍃 
Helt greit og slippe å bruke det store tunge lokket -og man ser maten 😋
Lokket sitter på innerkjelen, så du kan bruke lokket hvis innerkjelen skal oppbevares i kjøleskapet, før eller etter maten er ferdig kokt.
Må bestilles på nett, lokket er ikke til salgs i Norge !


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF