♥
Vannbakkels er franske, luftige, lette og sprø bakverk.
I Frankrike kalles de profiteroles når de fylles med vaniljekrem eller vispet krem og drysses med melis eller dekkes med sjokolade.
Edel gjør ting hun ikke kan !
De er ikke vanskelige å lage, men problemet er å finne riktig steketid !
Stekes dem i for kort tid faller de i sammen, lærte jeg i dag.
Jeg stekte de første i 28 minutter, men de fleste falt sammen -og var rå !
Heldigvis hadde jeg fordelt dem på to stekeplater. Neste brett stekte jeg i 45 minutter.
Tiden vil selvsagt variere etter størrelsen -og det kan være store variasjoner på stekeovner.
Prøvestek en eller to først -er mitt beste råd !
IKKE åpne ovnsdøren under steketiden !
♥
Jeg fyller dem med bringebærkrem 😘
Raskt og enkelt uten heving !Ett godt alternativ til vanlige fastelavensboller !
Vannbakkels inneholder ikke sukker, så de kan serveres til diabetikere, men bruk da sukkerfritt syltetøy !
De bør serveres med en gang etter de er fylt med krem, hvis ikke blir de myke !Herlig, luftige og sprø ♥
Du trenger til 16 stk store vannbakkels
- 5 dl vann
- 1/2 ts salt
- 250 g smør
- 250 g hvetemel
- 6 egg
Sånn gjør du:
- Legg bakepapir på to stk stekebrett.
- Sett stekeovnen på 200˚C.
- Kok opp vann, det skal koke skikkelig.
- Tilsett salt og smør og smelt i det kokende vannet. Sett på lokk, så ikke vannet fordamper.
- Ta kjelen av komfyrplaten.
- Hell alt hvetemelet i vannet på engang, under stadig omrøring. Rør godt til det blir en jevn klump og deigen slipper kjelen.
- Ha deigen over i en bolle. La den avkjøles i 10 minutter.
- Rør inn eggene ett av gangen. Tilsett ikke neste egg før det første er rørt helt inn. Bruk en håndmikser.
- Ha deigen i en sprøytepose eller bruk to skjeer. Jeg prøvde med sprøytepose, men kakesprøyten min var altfor liten, så det ga jeg opp.
- Stek dem midt i stekeovnen på 200˚C i 40-45 minutter. Lager du dem mindre trenger de kortere steketid.
- Ikke åpne ovnen under stekingen, da faller de sammen.
- Når vannbakkelsene er ferdig stekt så kan du la dem stå litt i stekeovn med åpen dør noen minutter før de tas ut.
- Avkjøl kakene på rist.
- La de bli helt avkjølt før du forsiktig deler dem på midten og fyller dem med hva du måtte ønske. De bør serveres med en gang -etter de er fylt, hvis ikke blir de myke.
- Dryss gjerne over litt melis.
Bringebærkrem
- 3 dl kremfløte
- ca. 2 dl tykt bringebærsyltetøy
Visp kremfløten til krem og bland inn ønsket mengde bringebærsyltetøy
![](https://1.bp.blogspot.com/-eQsqPis5TC8/XIFx28fcarI/AAAAAAAA2pk/JHtqy1QjcAERxjmBO-XoTLyIU3zbtFJ7gCLcBGAs/s640/20190307_202918.jpg) |
Oppskriften fant du også i HA-BLOGGEN før den ble nedlagt ! |
![](https://2.bp.blogspot.com/-J9dLmFgn_AU/XHk0J3eYw5I/AAAAAAAA2HU/ntaE4FDb4Wsc-ZKnTGwbe1RI-7M-0y4IgCLcBGAs/s640/20190301_142137.jpg) |
Mål opp vann, smør og mel ♥ |
![](https://3.bp.blogspot.com/-DnoHQW0yflU/XHk0TKtQ4dI/AAAAAAAA2Hc/RdprFKvcdpYmOlfTVXCTP1XyxM0aKfQmQCLcBGAs/s640/20190301_142449.jpg) |
Sett på lokk når smøret smeltes ♥ |
![](https://1.bp.blogspot.com/-BVmGAOYZkwg/XHk2HG-GYoI/AAAAAAAA2IQ/0VE_WARjiEQAf5Sa9UjbUjVenigWqEOtQCLcBGAs/s640/20190301_143452.jpg) |
Melblanding ♥ |
![](https://1.bp.blogspot.com/-C500JPnumvU/XHk74ppDSbI/AAAAAAAA2JQ/GSOyE1iUIvEPRjZoTgqK-v9ZxZv41z-egCLcBGAs/s640/20190301_144335.jpg) |
Visp inn ett og ett egg ♥ |
![](https://4.bp.blogspot.com/-iwHJTFtW7yU/XHk8PI9m1eI/AAAAAAAA2Jc/FLrAQR7khqAbEcuUtMhegmtrUG5RfE5SQCLcBGAs/s640/20190301_144849.jpg) |
Legg røren i en sprøytepose -eller legg røren på bakepapiret med to skjeer ♥ |
![](https://3.bp.blogspot.com/-LV4y0GXYOFs/XHk8BmZLukI/AAAAAAAA2JU/v3KFyd1p32Ya1SnEY1-1BTjTAf_1dfFegCEwYBhgL/s640/20190301_145712.jpg) |
Klare til steking ! Pene er dem ikke men.... ♥ |
![](https://4.bp.blogspot.com/-mPdV7ubgZVo/XHlEQgUkD1I/AAAAAAAA2KA/7jZ5KtepKLk2oPn_3lt9dfqF0zl1EZA6QCLcBGAs/s640/20190301_153058.jpg) |
De var så store og fine i ovnen, men så falt dem sammen.... Stekte dem i 28 minutter ! |
![](https://2.bp.blogspot.com/-ge4sgf1Ws5w/XHlHwtDTmJI/AAAAAAAA2KY/h-OVkYHAnz80jU84ZL0x_0XwHwcDeBrJwCLcBGAs/s640/20190301_155329.jpg) |
Etter 20 minutter ♥ Krysser fingrene ♥ |
![](https://1.bp.blogspot.com/-pBJW6Potrg0/XHlLpdTcHVI/AAAAAAAA2K4/m0VtVMq5bz05ZR_uJr5JsJsFu-lp189XACLcBGAs/s640/20190301_160925.jpg) |
Etter 42 minutter ♥ |
![](https://1.bp.blogspot.com/-tXFkARTOVDA/XHlOCm6cTPI/AAAAAAAA2Lo/vzDuHUJ-wAgfzO8Kd7PNVB9ixYOSmrKYACLcBGAs/s640/1551453317848.jpg) |
Avkjøles på rist ♥ |
![](https://3.bp.blogspot.com/-mj78F_7WwkU/XHli4z7UYUI/AAAAAAAA2PI/8h6AYvP6C7Qt6r86-0WuOjftBRQZ8j7iwCLcBGAs/s640/20190301_172246.jpg) |
Visper krem ♥ |
![](https://2.bp.blogspot.com/-RQ6MrYG-VNo/XHljDLc9hhI/AAAAAAAA2PM/_OvExKleoGo3C1HxsgvQKqMDNAMaL5-UQCLcBGAs/s640/20190301_172504.jpg) |
Del dem i to ♥ |
![](https://2.bp.blogspot.com/-ul6dlmFoCMA/XHljKSiO3GI/AAAAAAAA2Pc/AirYa4gMsf8QVA95u8D3FETpo7Zg2PqewCLcBGAs/s640/20190301_172638.jpg) |
Legg på krem ♥ |
![](https://3.bp.blogspot.com/-iCARJk1n56w/XHljRgMpCmI/AAAAAAAA2Pg/00W6bmXvUfUsqvbUhn_x2n-VzKEZu0QUwCLcBGAs/s640/1551458255480.jpg) |
Klar til servering ♥ |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar