01 mars 2019

Vannbakkels med bringebærkrem ♥

♥ 
Vannbakkels er franske, luftige, lette og sprø bakverk.

I Frankrike kalles de profiteroles når de fylles med vaniljekrem eller vispet krem og drysses med melis eller dekkes med sjokolade.

Edel gjør ting hun ikke kan !
De er ikke vanskelige å lage, men problemet er å finne riktig steketid !
Stekes dem i for kort tid faller de i sammen, lærte jeg i dag. 

Jeg stekte de første i 28 minutter, men de fleste falt sammen -og var rå !
Heldigvis hadde jeg fordelt dem på to stekeplater. Neste brett stekte jeg i 45 minutter. 
Tiden vil selvsagt variere etter størrelsen -og det kan være store variasjoner på stekeovner. 

Prøvestek en eller to først -er mitt beste råd !
IKKE åpne ovnsdøren under steketiden !


Jeg fyller dem med bringebærkrem 😘

Raskt og enkelt uten heving !
Ett godt alternativ til vanlige fastelavensboller !

Vannbakkels inneholder ikke sukker, så de kan serveres til diabetikere, men bruk da sukkerfritt syltetøy 
!

De bør serveres med en gang etter de er fylt med krem, hvis ikke blir de myke !
Herlig, luftige og sprø 



Du trenger til 16 stk store vannbakkels
  • 5 dl vann
  • 1/2 ts salt
  • 250 g smør
  • 250 g hvetemel
  • 6 egg
Sånn gjør du:
  1. Legg bakepapir på to stk stekebrett.
  2. Sett stekeovnen på 200˚C.
  3. Kok opp vann, det skal koke skikkelig.
  4. Tilsett salt og smør og smelt i det kokende vannet. Sett på lokk, så ikke vannet fordamper.
  5. Ta kjelen av komfyrplaten.
  6. Hell alt hvetemelet i vannet på engang, under stadig omrøring. Rør godt til det blir en jevn klump og deigen slipper kjelen. 
  7. Ha deigen over i en bolle. La den avkjøles i 10 minutter.
  8. Rør inn eggene ett av gangen. Tilsett ikke neste egg før det første er rørt helt inn. Bruk en håndmikser.
  9. Ha deigen i en sprøytepose eller bruk to skjeer. Jeg prøvde med sprøytepose, men kakesprøyten min var altfor liten, så det ga jeg opp. 
  10. Stek dem midt i stekeovnen på 200˚C i 40-45 minutter. Lager du dem mindre trenger de kortere steketid. 
  11. Ikke åpne ovnen under stekingen, da faller de sammen. 
  12. Når vannbakkelsene er ferdig stekt så kan du la dem stå litt i stekeovn med åpen dør noen minutter før de tas ut. 
  13. Avkjøl kakene på rist.
  14. La de bli helt avkjølt før du forsiktig deler dem på midten og fyller dem med hva du måtte ønske. De bør serveres med en gang -etter de er fylt, hvis ikke blir de myke. 
  15. Dryss gjerne over litt melis.
Bringebærkrem
  • 3 dl kremfløte
  • ca. 2 dl tykt bringebærsyltetøy
Visp kremfløten til krem og bland inn ønsket mengde bringebærsyltetøy

Oppskriften fant du også i HA-BLOGGEN før den ble nedlagt !

Mål opp vann, smør og mel 

Sett på lokk når smøret smeltes ♥
Melblanding 
Visp inn ett og ett egg 

Legg røren i en sprøytepose -eller legg røren på bakepapiret med to skjeer 
Klare til steking ! Pene er dem ikke men.... ♥
De var så store og fine i ovnen, men så falt dem sammen.... Stekte dem i 28 minutter !
Etter 20 minutter  Krysser fingrene 
Etter 42 minutter 
Avkjøles på rist 
Visper krem
Del dem i to
Legg på krem
Klar til servering

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF