21 mars 2019

Kyllingpanne med sopp 🍄 Servert med blomkål & brokkolistappe !


Denne oppskriften har jeg fått av 'bonus-sønnen', som 'bestilte' retten til middag. 
Hvor han har fått tak i den vet jeg ikke.

Enkel, men smakfull, sunn og rask middag !!
Full av proteiner og vitaminer, men lite karbohydrater.

Server retten med ris, poteter eller pasta, hvis du ikke ønsker lavkarbo-varianten 🍄

Du trenger til 4 porsjoner:
  • 800 g kyllingfilet
  • 200 g sopp
  • 1 gul løk
  • Olje
  • 2 ss tomatpure
  • 2,5 dl kyllingkraft
  • 1 blomkål
  • 1 brokkoli
  • 4 ss smør
  • Salt
  • Pepper
  • Frisk basilikum
Sånn gjør du:
  1. Skjær kylling i strimler og brun kyllingstrimlene i en varm stekepanne med olje i to omganger, legg kyllingen til side.
  2. Skjær sopp og løk i skiver -og stek sopp og løk i stekepannen.
  3. Legg tilbake kyllingstrimlene og rør inn tomatpure og kyllingkraft, jeg brukte vann og en knust kyllingbuljongterning. 
  4. La retten småkoke i 10-15 minutter.
  5. Smak til med salt og pepper.
  6. Del blomkål og brokkoli i buketter og kok bukettene i lettsaltet vann til de er møre, ca. 10 minutter.
  7. Sil av vannet og tilsett smør. 
  8. Mos grønnsakene med en potetmoser og smak til med salt og pepper.
  9. Dryss over frisk basilikum ved servering.
Ingredienser 🍄
Steker løk og sopp 🍄
Mos blomkål, brokkoli og smør 🍄
Klar til servering med stekte poteter 🍄
Klar til servering 🍄

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF