20 mars 2019

Sesambakt laks med blomkålris ✿


Blomkålris er en fin erstatning, for vanlig ris
når man prøver å spise mindre raske karbohydrater, som blant annen finnes i ris og pasta.

Du kan gjerne tilsette andre grønnsaker i blomkålrisen, som spinat, løk og paprika.
Bruk grønnsaker, som passer til proteinene du skal servere den til -om det er kjøtt, fisk eller vegetar-rett.

Blomkålris til ovnsbakt laks med asparges !
Jeg stekte laksen i en stekeovn med dampfunksjon.
En kombinasjon av varmluft og damp, den bruker 25% damp og 75% varmluft, perfekt til fisk !

Smakfullt, sunt og enkelt Den ultimate hverdagsmiddag !


Du trenger til 4 porsjoner:
  • 1 stor blomkål
  • 3 ss smør
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 chili
  • Koriander
  • 1 sitron
  • Salt
  • Pepper
  • 4 x 150 g laks 
  • Soyasaus
  • Sesamfrø
  • Asparges
  • Smeltet smør
Blomkålris
  1. Del blomkålen i biter og kjør den i en kjøkkenmaskin eller blender til den blir kornete og ligner på ris.
  2. Varm opp en stekepanne og tilsett smør.
  3. Legg i blomkålen.
  4. Tilsett presset/revet hvitløk og finhakket chili, og skvis over saften av en 1/2 sitron.
  5. Fres blomkålrisen til den blir varm, under omrøring.
  6. Smak til med salt og pepper og dryss over hakket koriander.
Ovnsbakt laks
  1. Legg laks i ildfast form, hell over soyasaus og dryss over sesamfrø
  2. Sett stekeovnen på 180°C ekte varmluft+damp. Hell vann i vannskuffen på stekeovnen og forvarm ovnen.
  3. Kombidamp laksen i ca. 10 minutter.
I vanlig stekeovn steker du laksen på 200°C i 12-15 minutter.

Asparges
Knekk av den nederste delen på aspargesen og kok dem i lettsaltet vann 2-4 minutter, avhengig av tykkelsen.

Server retten med smeltet smør tilsatt soyasaus og sitronsaft 🍋
Ingredienser 
Blomkål 
Steker blomkålris 
Smak til smeltet smør med soyasaus og sitron 
Spis & Nyt 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF