"I dag vet jeg hva vi kan bake mommo, eplemuffins !
Det er fort gjort" (Isabell, 5 år)
Tirsdag er mommo dag -og noe må vi jo finne på i mørketiden, når vi kommer hjem fra barnehagen.
Muffinsene er laget med havregryn.
Havre er vårt sunneste kornslag, spekket med fiber, vitaminer og karbohydrat.
Saftige og gode muffins med god smak av epler og kanel,
- som gir litt ekstra energi når det trengs litt påfyll 🍏🍎
Du trenger til 18 stk:
Tirsdag er mommo dag -og noe må vi jo finne på i mørketiden, når vi kommer hjem fra barnehagen.
Muffinsene er laget med havregryn.
Havre er vårt sunneste kornslag, spekket med fiber, vitaminer og karbohydrat.
Saftige og gode muffins med god smak av epler og kanel,
- som gir litt ekstra energi når det trengs litt påfyll 🍏🍎
- 2,5 dl hvetemel
- 3 dl lettkokte havregryn
- 2 ts bakepulver
- 1 dl sukker
- 2 ts vaniljesukker
- 1/2 ts salt
- 2 ts kanel
- 2 dl lettmelk
- 2 egg
- 1/2 dl raps eller solsikkeolje
- 2 stk raspet eple
- Perlesukker + litt ekstra kanel
Sånn gjør du:
- Sett stekeovnen på 180 grader.
- Bland sammen hvetemel, havregryn, bakepulver, sukker, vaniljesukker, salt og kanel i en bakebolle.
- Visp sammen egg, melk og olje i en egen bolle og bland inn de tørre ingrediensene. Bruker du elektrisk visp. så kjør den på svakeste hastighet.
- Riv eplene grovt, press ut saften og vend eplene raskt i inn i deigen.
- Fordel deigen i muffinsformer.
- Dryss over perlesukker og litt ekstra kanel.
- Stek dem i stekeovn på 180 grader i ca. 30 minutter.
![]() |
Ingredienser 🍎 |
![]() |
Bland samme de tørre ingrediensene 🍎 |
![]() |
Rør sammen egg, melk og olje 🍎 |
![]() |
Tilsett melblandingen under forsiktig omrøring 🍎 |
![]() |
Press saften ut av eplene 🍎 |
![]() |
Fordel røren i muffinsformer 🍎 |
![]() |
Ferdig stekt 🍎 |
![]() |
Spis & Nyt 🍎 |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar