05 mars 2019

Eplemuffins med havregryn 🍏🍎


"I dag vet jeg hva vi kan bake mommo, eplemuffins ! 
'Det er fort gjort' (Isabell, 5 år)
Tirsdag er mommo dag -og noe må vi jo finne på, når vi kommer hjem fra barnehagen.

Muffinsene er laget med havregryn🌾
Havre er vårt sunneste kornslag, spekket med fiber, vitaminer og langsomme karbohydrater .

Saftige og gode muffins med god smak av epler og kanel,
- som gir litt ekstra energi når det trengs litt påfyll 🍏🍎.


Du trenger til 18 stk:
  • 2,5 dl hvetemel
  • 3 dl lettkokte havregryn
  • 2 ts bakepulver
  • 1 dl sukker
  • 2 ts vaniljesukker
  • 1/2 ts salt
  • 2 ts kanel
  • 2 dl lettmelk
  • 2 egg
  • 1/2 dl raps eller solsikkeolje
  • 2 stk raspet eple
  • Perlesukker + litt ekstra kanel
Sånn gjør du:
  1. Sett stekeovnen på 180 grader.
  2. Bland sammen hvetemel, havregryn, bakepulver, sukker, vaniljesukker, salt og kanel i en bakebolle.
  3. Visp sammen egg, melk og olje i en egen bolle og bland inn de tørre ingrediensene. Bruker du elektrisk visp. så kjør den på svakeste hastighet.
  4. Riv eplene grovt, press ut saften og vend eplene raskt i inn i deigen.
  5. Fordel deigen i muffinsformer.
  6. Dryss over perlesukker og litt ekstra kanel.
  7. Stek dem i stekeovn på 180 grader i ca. 30 minutter.
Ingredienser 🍎
Bland samme de tørre ingrediensene 🍎
Rør sammen egg, melk og olje 🍎

Tilsett melblandingen under forsiktig omrøring 🍎
Press saften ut av eplene 🍎
Fordel røren i muffinsformer 🍎
Ferdig stekt 🍎

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF