25 mars 2019

Lavkarbo-pasta med tomatsaus !


Det mange savner mest, når de går på et kosthold med lite karbohydrater, lavkarbo -er pasta og ris.
Men, ikke fortvil - det finnes en erstatning for det meste.

Overraskende god tagliatelle,
ikke akkurat al'dente, den blir veldig myk, men fungerer helt greit som pasta !
Den kan også brukes som pastaplater i lasagne.

Her, i denne oppskriften på Pasta Alfredo har jeg delt pastedeigen i to, så den ble litt tynnere.
Litt mer 'pasta og mindre pannekake' konsistens !
Muligens kan jeg skjære den i mye tynnere strimler -og resultatet blir det samme.
Prøver det neste gang !

Server retten som en vegetarrett 
-eller sammen med kjøttdeig, bacon eller hva du måtte ønske av proteiner 🍅


Lavkarbo-pasta
  • 4 egg
  • 150 g kremost
  • 1/2 dl fiberhusk
Sånn gjør du:
  1. Forvarm stekeovnen til 150°C.
  2. Visp sammen egg, kremost og fiberhusk i en blender.
  3. La pastadeigen svelle i 10 minutter.
  4. Legg pastadeigen på et ark bakepapir. 
  5. Pensle ett annet bakepapir med et tynt lag olivenolje på. 
  6. Legg bakepapiret med den oljedekte flaten ned mot pastadeigen.
  7. Kjevle forsiktig på bakepapiret så du får ett tynt lag med pastadeig.
  8. Stekes i 10 minutter.
  9. Dra forsiktig av det øverste bakepapiret.
  10. La pastaen avkjøles før du ruller den sammen og skjærer den opp i tynne strimler.
  11. Pastaen skal ikke kokes, bare blandes ned i varm pastasaus og varmes forsiktig opp i sausen.
Tomatsaus
  • 400 g hermetiske tomater 
  • 3 ss tomatpurè
  • 1 dl vann
  • En halv neve frisk organo, hakket eller 1-2 ts tørket oregano
  • En neve frisk basilikum, grovhakket eller 1-2 ts tørket basilikum
  • Salt
  • Pepper
  • (Fløte)
  • Revet ost
  • (Kjøttdeig/karbonadedeig/biffstrimler/bacon... )

Sånn gjør du:
  1. Kok opp vann, tomater, tomatpurè, oregano og basilikum.
  2. La det småkoke i 15-20 minutter.
  3. Smak til med salt og pepper.
  4. Kjør med stavmikser til riktig konsistens.
  5. Hvis du ønsker en litt mildere saus, kan du tilsette en skvett fløte.
  6. Kok opp sausen. Trekk den av kokeplaten og tilsett lavkarbo-pasta. La pastaen ligge i sausen noen minutter så den blir varm.
  7. Dryss over revet ost og hakket basilikum ved servering.
Fiberhusk er en glutenfri fiberblanding. Dette er vannoppløselige fiber fra pulverisert psyllium frø-skall og består av vannløselige fibre. Det smaker og lukter ingenting
Ingredienser til pasta !
Kjør pastadeigen i en blender !
La pastadeigen svelle i 10 minutter !
Legg pastadeigen på bakepapir !
Legg på ett bakepapir penslet med olje !
Kok pastasaus !
Stekt pastadeig !
Kjør sausen med en stavmikser !
Kok opp sausen og tilsett pasta !

Klar til servering 🍅

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF