21 mars 2020

Beef Jalfrezi !


Beef Jalfrezi spiste jeg på en utrolig bra Indisk restaurant i København.
Du kan lese om Al-Diwan på Vesterbro i København her ♪♪

Jalfrezi er en indisk curry 
Den blir laget i mange utgaver med forskjellige proteiner.
Lam, geit, kylling, fisk eller vegetar med grønnsaker er de mest brukte i India.

Jalfrezi ble opprinnelig brukt som restemat, hvor man stekte rester av kjøtt eller fisk
-og blandet inn løk og chili.

Min utgave av Jalfrezi er en smaksbombe med ytrefilet av storfe !
Godt tilbehør er basmatiris, nanbrød og yoghurt eller raita 🌿
God middag ♪♪


Du trenger til 4 porsjoner:
  • 800 g ytrefilet
  • Stekeolje
  • 1 gul løk
  • 1 rød løk
  • 1 chili
  • 1 paprika
  • 1 ss revet ingefær
  • 400 g hermetiske tomater
  • 1 ts malt spiskummen
  • 1 ts malt koriander
  • 1 ts gurkemeie
  • 1 ts chilipulver
  • 1 ts garam masala
  • 1 ts salt
  • 1 ts sennep
  • 2 ss tomatpuré
  • 1 dl kjøttkraft 
  • Salt
  • Pepper
  • 1 dl fløte
  • Frisk koriander
  • Lime
  • Basmatiris
  • Nan brød
  • Yoghurt/Raita
Sånn gjør du:
  1. Ta kjøttet ut av kjølskapet 30-60 minutter før det skal tilberedes.
  2. Skjær biffkjøtt i strimler og brun den rask i en varm stekepanne i olje eller smør i flere omganger.
  3. Legg kjøttet til side.
  4. Skrell og skjær løk i tynne skiver og stek den i smør til den er gyllen.
  5. Tilsett paprika, skåret i strimler, finhakket chili og revet ingefær.
  6. Hell over kjøttkraft, hermetiske tomater, tomatpure, sennep og krydder.
  7. La det surre i ca. 15 minutter.
  8. Rør inn fløte.
  9. Legg tilbake kjøttet og la det bli gjennomvarmt. 
  10. Smak til med mer hvis nødvendig. 
  11. Dryss over koriander og litt limesaft ved servering.
Ingredienser !
Biff & løk !

La det surre i 15 minutter
Tilsett fløte og legg tilbake biffstimlene !
Spis & Nyt !
Raita
  • 350 gresk yoghurt
  • 1 stk agurk
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 1 ts sukker
  • 0,5 ts spisskummin
  • Finhakket frisk mynte
Sånn gjør du:
  1. Skrell agurken, gni den lett med salt og riv den på et rivjern.
  2. Sil fra overflødig væske.
  3. Bland yoghurten godt sammen med revet agurk, salt, pepper, sukker og litt frisk mynte.
  4. Oppbevar den i kjøleskapet frem til servering.
Oppskriften finner du også i HA-BLOGGEN !


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF