Svinefilet og tyttebær !!!!


Jeg spurte min bedre halvdel om -hva han hadde lyst på til middag.
Da fikk jeg til svar 'svinefilet og tyttebær' 😊

Da må han få det, ikke noe fishsauce, ketjap manis eller curry paste i dag 🌿

Stekt indrefilet med kremet blomkålgrateng, båtpoteter, soppsaus og tyttebær 🍄

Enkel, smaksrik og kraftig middag. 
Svinefilet er ganske magert, blomkål og poteter er sunt, men alt blir så mye bedre med fløte og ost !

Potetene stekte jeg i AirFryer, da blir de så luftige og gode -og veldig praktisk når stekeovnen var fylt med svinefilet og blomkål. Du kan steke poteter nederst i ovnen samtidig med svinefilet og blomkål hvis du ikke har AirFryer.

Oppskriften er til fire porsjoner, ikke personer, mannen min spiser gjerne to !
God middag 


Du trenger til 4 porsjoner:
  • 800 g indrefilet av svin
  • Salt
  • Pepper
  • Smør
  • Rapsolje
  • Båtpoteter
  • Soppsaus *
  • Blomkålgrateng *
  • Persille
  • Tyttebærsyltetøy
Indrefilet av svin
  1. Renskjær svinefilet fri for hinner og fett.
  2. Gni den inn med salt og pepper.
  3. Brun fileten raskt på alle sider i en panne med en blanding av smør og olje. Olje fordi den tåler høy varme og smør for smakens skyld.
  4. Legg den ovnspanne eller ildfast form og hell over fettet fra stekepannen.
  5. Stikk et steketermometer i den tykkeste delen av fileten.
  6. Stek på 125 °C til termometeret viser 70°C, det tar 30-40 minutter.
  7. La fileten hvile under aluminiumsfolie, mens du steker blomkålgratengen.
Soppsaus
  • 250 g sopp, jeg brukte aromasopp
  • 3 dl fløte
  • 2 dl vann
  • 1 beger kjøttfond
  • 1 ts grov sennep
  • 1 ss Mrs Chengs soppsoya, eller annen god soyasaus
  • Salt
  • Pepper
Sånn gjør du:
  1. Skjær soppen i skiver og stek den i en stekepanne med litt smør.
  2. Legg den stekte soppen over i en kjele.
  3. Tilsett sennep, fløte, vann og kjøttfond.
  4. La det koke til kraften har redusert seg til halve mengden.
  5. Smak til med salt og pepper.
  6. Sausen kan lages i god tid og varmes opp igjen før servering.
Blomkålgrateng
  • 1 stk stort blomkålhode
  • 2 ss smør
  • 3 ss hvetemel
  • 4 dl melk
  • 300 g revet ost
  • 1 ts salt
  • 1/2 ts pepper
Sånn gjør du:
  1. Skjær blomkål i buketter og kok i lettsaltet vann i 3–4 minutter. Bukettene skal ikke bli for myke. Sil godt av vannet.
  2. Riv osten, hvis du ikke bruker ferdig revet.
  3. Smelt smør i en kjele og visp inn hvetemel.
  4. Spe med melk, litt og litt omgangen. La sausen småkoke noen minutter.
  5. Tilsett 200 g ost og rør til sausen er glatt.
  6. Smak til med salt og pepper.
  7. Legg kokt blomkål i en ildfast form.
  8. Hell sausen over og dryss over resten av osten.
  9. Ta ut svinefileten, når den er ferdig stekt og sett opp stekeovnen til 250 °C.
  10. Gratiner blomkålgratengen i ovnen i ca. 15 minutter, til osten er gyllen.
Lag soppsaus !
Brun indrefilet !
Lag blomkålgrateng !
God middag !
Ingredienser !

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF