}); Edels Mat & Vin: Kombidampet skrei med grønnsaker og hvitvinsaus !! Google+

fredag 20. mars 2020

Kombidampet skrei med grønnsaker og hvitvinsaus !!


Det er en uvanlig tid vi er inne i nå 💕 

Håper det står bra til med dere alle 💚
2020 er ett år, som vil bli husket inn i evigheten !

Starter innlegget med ett nydelig nyskrevet dikt av ordkunstneren Toril Ingeborg Nybrott 💙
I disse koronatider viser mange sitt sanne jeg, både på godt og vondt !
Jeg har trua

Denne følelsen som var borte
Er tilbake
Jeg tok ikke feil likevel

Kjærligheten er størst
Om grådigheten
Tar mye plass

Kjærligheten er størst
Om redselen
Tar over

Hender strekkes ut mot hverandre
Ikke fysisk
Men sterkt

Hverdagsengler
I alle farger
Trer fram

Mening skapes
I meningsløsheten

Mennesker skaper mening
I det meningsløse

Jeg har trua
På deg

-nybrottsarbeid -
Fisk og grønnsaker i samme panne -enkelt og greit 🍅🌿

Frisk eller syk, i karantene eller permittert !
Kanskje du er så heldig, som meg - som fremdeles, enn så lenge i hvert fall, kan møte opp på jobb, riktig nok med en os av antibac !
Mat må vi ha !

Ganske sunt også, med unntak av hvitvinen, men vi må jo bruke litt av all denne vinen mange har hamstret i disse dager 😀

Jeg stekte fisken i en SteamCrips ovn med funksjonen Varmluft + ekte damp.
Kombinasjonen av 75% varmluft og 25% damp gir en rikere og mer naturlig smak på maten.
Samtidig beholder man de naturlige vitaminene og mineralene i råvarene.

Med kombidamp blir fisk og grønnsaker saftige og gode, samt at de beholder de fine fargene.
Jeg serverte retten med dampet små poteter etter denne oppskriften her.


Du trenger til 4 porsjoner:
  • 1 kg skreifilet eller vanlig torskefilet
  • Små gulrøtter
  • Aspargesbønner 
  • Sukkererter 
  • Små tomater
  • Salt
  • Pepper 
Sånn gjør du:
  1. Fjern skinnet på fiskefileten og del den i serveringsstykker.
  2. Legg fiskefilet i en ovnspanne sammen med grønnsaker.
  3. Krydre godt med salt og pepper.
  4. Sett stekeovnen på 180°C ekte varmluft+damp. Hell vann i vannskuffen på stekeovnen og forvarm ovnen. Med stekeovn uten dampfunksjon varmer du opp ovnen til 200°C.
  5. Stekes i ca. 15 minutter.  
Saus: 
  • 1 sjalottløk 
  • 1 ss smør til steking 
  • 1 dl hvitvin 
  • 1 dl fløte 
  • 100 g smør 
  • Salt
  • Pepper
  • Sitronsaft
  • Gressløk
Sånn gjør du:
  1. Finhakk sjalottløken og fres den i litt smør.
  2. Tilsett hvitvin og fløte og la det redusere til halvparten av veskemengden.
  3. Skjær smøret i terninger og rør inn litt og litt i sausen.
  4. Smak til med salt, pepper og sitronsaft.
  5. Tilsett hakket gressløk rett før servering.
Ingredienser 
Klar til damping 
Poteter 
Koker saus 
God middag !

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar