20 mars 2020

Kombidampet skrei med grønnsaker og hvitvinsaus !!


Det er en uvanlig tid vi er inne i nå 
💕
Håper det står bra til med dere alle 💛
2020 er ett år, som vil bli husket inn i evigheten !

Frisk eller syk, i karantene eller permittert !
Kanskje du er så heldig, som meg - som fremdeles, enn så lenge i hvert fall, kan møte opp på jobb, riktig nok med en os av antibac !
Mat må vi ha !

Ganske sunt også, med unntak av hvitvinen, men vi må jo bruke litt av all denne vinen mange har hamstret i disse dager 😀

Jeg steker fisken i en SteamCrips ovn med funksjonen Varmluft + ekte damp.
Kombinasjonen av 75% varmluft og 25% damp gir en rikere og mer naturlig smak på maten.
Samtidig beholder man de naturlige vitaminene og mineralene i råvarene.

Med kombidamp blir fisk og grønnsaker saftige og gode, samt at de beholder de fine fargene.

Server gjerne retten med dampet små poteter. Oppskrift 👉 her.

Fisk og grønnsaker i samme panne -enkelt og greit 🌿🍅


Du trenger til 4 porsjoner:
  • 1 kg skreifilet eller vanlig torskefilet
  • Små gulrøtter
  • Aspargesbønner 
  • Sukkererter 
  • Små tomater
  • Salt
  • Pepper 
Sånn gjør du:
  1. Fjern skinnet på fiskefileten og del den i serveringsstykker.
  2. Legg fiskefilet i en ovnspanne sammen med grønnsaker.
  3. Krydre godt med salt og pepper.
  4. Sett stekeovnen på 180°C ekte varmluft+damp. Hell vann i vannskuffen på stekeovnen og forvarm ovnen. Med stekeovn uten dampfunksjon varmer du opp ovnen til 200°C.
  5. Stekes i ca. 15 minutter.  
Saus: 
  • 1 sjalottløk 
  • 1 ss smør til steking 
  • 1 dl hvitvin 
  • 1 dl fløte 
  • 100 g smør 
  • Salt
  • Pepper
  • Sitronsaft
  • Gressløk
Sånn gjør du:
  1. Finhakk sjalottløken og fres den i litt smør.
  2. Tilsett hvitvin og fløte og la det redusere til halvparten av veskemengden.
  3. Skjær smøret i terninger og rør inn litt og litt i sausen.
  4. Smak til med salt, pepper og sitronsaft.
  5. Tilsett hakket gressløk rett før servering.
Ingredienser 
Klar til damping 
Poteter 
Koker saus 
God middag !

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF