26 april 2019

Fjellørret med ingefærsmør og mangosalat


Fjellørreten er fisket i Storsjøen i Rendalen !
Riktig nok, ikke av meg,  men jeg var så heldig at det havnet noen i fryseren min.

Her serverer jeg fjellørret med en litt syrlig, hot og frisk mangosalat, samt ingefærsmør.
Det blir en smakfull og god sammensetning, med sterke, friske smaker🌿
God middag !!


Fjellørret med ingefærsmør til 4 porsjoner:
  • 4 stk fjellørret
  • Hvetemel
  • Salt
  • Pepper
  • Smør og olje
  • 2 ts revet ingefær
  • 1 rød chili
  • 2 stk sjalottløk
  • 1 fedd hvitløk
  • 150 g smør
  • 1 lime
  • Dill
  • Yoghurt med melon og pasjonsfrukt
  • Kokte nypoteter
Sånn gjør du:
  1. Kok nypoteter 
  2. Rens fisken, klipp av gjellene og skjær av hodet og halen.
  3. Vask fisken, tørk den med tørkepapir.
    Vend ørretene i hvetemel og krydre godt med salt og pepper.
  4. Stek den på begge skinnsidene i en varm stekepanne med litt olje og smør til den slipper beinet, ca. 5 minutter på hver side, men det avhenger selvfølgelig av tykkelsen på fisken.
  5. INGEFÆRSMØR:  Ha ingefær, hakket chili, hakket sjalottløk og finhakket hvitløk, samt smør i en kjele eller panne og la dette surre i ca. 10 minutter. Smak til med limesaft, dill, salt og pepper. Hell smøret over fisken ved servering.
  6. Server fisken med kokte nypoteter og mangosalat. Yoghurt med melon og pasjonsfrukt smaker godt til retten.
Mangosalat 
  • 2 stk mango
  • 1 stk chili, rød
  • 1 bunt koriander, frisk
Vinaigrette:
  • 2 ss saft av lime
  • 2 ss olivenolje, kaldpresset
  • Salt
  • Pepper
Sånn gjør du:
  1. Visp sammen ingrediensene til viaigretten.
  2. Skjær mango i små biter, chili i tynne skiver.
  3. Hakk koriander-
  4. Legg alt i en bolle, hell over viaigretten og bland forsiktig sammen.
Ingredienser 🌿
Mangosalat 🌿
Fjellørret 🌿
Steker fjellørret 🌿
Ingefærsmør 🌿
Spis & Nyt 🌿

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF