27 april 2019

Andebryst med nykål, soyasmør og granateple 💚


Andebryst er best når den fremdeles er litt lyserød i kjøttet.
Steker du den for lenge vil den smake lever, så den er bedre for lite stekt enn for mye stekt. 

Sammen med årets første nykål, litt sterkt soyasmør og syrlig granateple blir det ett smakfullt måltid 🌿

Er det ikke sesong for nykål kan du bruke spisskål eller kinakål.

Jeg serverte retten med ovnsstekte poteter, som jeg luftfriterte i airfryer, 
men du kan også spise retten uten ekstra tilbehør, hvis du vil ha en rett med lite karbo.

Spis & Nyt - En nydelig og smakfull symfoni 🍃

Du trenger:
  • 200 g andebryst per porsjon
  • Salt 
  • Pepper
  • Nykål
  • Soyasmør
  • Granateplefrø
  • Ovnsstekte poteter
Andebryst
  1. Finskjær og rut opp skinnet på andebrystene. Krydre godt med salt og pepper. Det er enklest og rute opp svoren når andrebrystet er kaldt, men ikke vær redd for perfekt rutet svor, det viktigste er at du ikke skjærer ned i kjøttet.
  2. La de bli romtemperert i 30 minutter, før de skal stekes.
  3. Legg dem med skinnet ned i en kald panne uten fett. Sett på sterk varme.
  4. Stekes på denne siden til skinnet er gyllent og sprøtt. Skru ned varmen litt hvis den begynner og bli vel mørk. Det tar ca. 10 minutter å få skinnet sprøtt.
  5. Snu dem og stek på den andre siden i ett minutt eller to.
  6. Legg dem med skinnsiden opp i en ildfast form.
  7. Sett inn et steketermometer og sett andebrystene inn i stekeovnen på 130°C i ca. 20 minutter, til de har kjernetemperatur på 62°C = Rosa!
  8. Ta ut andebrystene og la dem hvile i 10 minutter før du skjærer dem i skiver.
🍃Nykål
  1. Ha litt vann og salt i en kjele og kok opp.
  2. Legg i kål, skjært i strimler, med en smørklatt på toppen.
  3. Damp under lokk, 2-3 minutter.
🍃 Soyasmør
  • 150 g meierismør
  • 1 dl soyasaus
  • 2 stk sjalottløk
  • Tabasco, 10 dråper
  • Sitronsaft, 2 ts
Sånn gjør du:
  1. Ha smøret i en kjele og kok til smøret begynner å skumme og bli nøttebrunt, men ikke brent!
  2. Skrell og finhakk sjalottløk.
  3. Ha i sjalottløk, la det surre noen minutter.
  4. Tilsett soyasaus og smak til med noen dråper tabasco  og sitron.
Ingredienser
Andebryst 
Granateple 
Andebryst og smør 
Andebryst i stekeovn
Soyasmør 
Poteter i AirFryer
Nykål 
Sett på lokk og damp nykålen 
Andebryst 💚

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF