05 april 2019

CHOP SUEY ♫ Kinesisk take away !


CHOP SUEY betyr blandede biter, så den kan lages med mange forskjellige ingredienser.
Det er vel den kinesiske retten, som er best kjent i Norge !
Det er noe av det beste jeg vet !!

Her får du CHOP SUEY - i 3 utgaver :
BIFF, KYLLING, SVINEKJØTT 
Lag kinesisk take away hjemme !!
Ingrediensene jeg har brukt i disse rettene finner du, som regel i nærbutikken.

Server retten med ris eller nudler -og jada, pasta går også bra.
Nudler er en samlebetegnelse på usyret deig 
- i ulike former, gjerne kokt i væsker. 

Pasta er muligens den nudel-varianten som er mest brukt i Norge.
Italiensk pasta lages av hvete, men risnudler, bokhvetenudler, eikenøttnudler, potetmelsnudler, kikertenudler og bønnenudler er utbredt i Asia. 
Eggenudler er tilsatt egg for å gi en rikere smak, og fordi de er lettere å bake ut.

Link til oppskriften finner du i navnet på retten.
Mørt biffkjøtt, masse gode grønnsaker og smakfull saus.



CHIKEN Chop Suey

Herlig smakfull, sunn mat med mager kylling og masse grønnsaker.




En god rett med masse smak og få kalorier !
Beklager dårlig kvalitet på bildene på denne retten, jeg har nok lært noe siden 2013.



RIS - Jasminris
  • 4 dl ris
  • 8 dl vann
Sånn gjør du:
  1. Skyll risen i vann, da blir risen luftigere.
  2. Hell vann i en tykkbunnet kjele og ha i risen.
  3. Kok opp over sterk varme uten lokk.
  4. Rør rundt og skru ned varmen.
  5. Sett på lokk og la risen småkoke ca. 15-20 minutter, til vannet er absorbert.
  6. Ta risen av platen og la den trekke med lokk i 10 minutter.

Jasminris er en thailandsk ris som vokser i samme jord som jasminplantene.
Smaken på risen er mild og konsistensen er lett klebrig.
Det er en langkornet, lettkokt ris med fin, mild duft og smak av jasmin.
Jasminris brukes til de fleste asiatiske måltider.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF