Google+

lørdag 17. august 2013

Svin CHOP SUEY med tagliatelle ☼


CHOP SUEY betyr blandede biter,
så den kan lages med mange forskjellig ingredienser.
Det er vel den  kinesiske retten, som er best kjent i Norge.

"Kina-mat" som vi kalte det når de første asiatiske restaurantene dukket opp i Norge !
Mitt første møte med "Kina-mat" var da min bror Morten, som er seks år eldre enn meg tok med
lillesøster på Kinarestaurant når han hadde fått førerkort. Vi kjørte til den nærmeste, den lå i Kongsvinger, 2 timers kjøring fra Hamar !! Må nok innse at vi er en matglad familie
En god rett med masse smak og få kalorier !

Ingredienser:

( Til 3 porsjoner )
  • 600 g ytrefilet av svin
  • 1 box bambusskudd
  • 1 løk
  • 2 gulrøtter
  • 1 purre
  • 1 pastinakk
  • 1 ss smør
  • 4 dl kjøttkraft/kjøttbuljong
  • 2 ss soyasaus
  • 1 ts salt
  • ½ ts pepper
  • 1 ss maisennamel 
  • 1 dråpe sukkerkulør

Fremgangsmåte :

Skjær kjøttet i avlange, litt tynne strimler.
Skjær løk og purre i ringer og sellerirot og gulrot i tynne strimler.
Brun kjøttet raskt i varm panne, tilsett løken, kjøttkraft, salt & pepper. 
Kok opp og la det trekke/småputre i ca. 20 minutter.
Jevn retten med maisennamel rørt ut i litt kaldt vann.
Tilsett en dråpe sukkerkulør, det kun for fargens skyld så det er ikke noen krise hvis du ikke har det ;)
Tilsett grønnsakene.
Kok opp og la det trekke 4-5 minutter, til grønnsakene er  møre.

Smak til med soyasaus, pepper og salt, men husk at soyasausen er veldig salt, så smak til med soyasaus før du eventuelt tilsetter mer salt c",)
Server med tagliatelle  
Under arbeid c",)

God middag !!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar