10 august 2013

Andebryst med appelsinløk, hasselback poteter, babyspinat, asparges & mango –og tomatsalsa ¸¸.•*¨*•♫♪


Andebryst er noe av det beste kjøttet jeg kan få, men synd at det er så dyrt i Norge.
I Danmark får du andebryst nesten 'kastet etter deg'.
Pass på og ikke overstek kjøttet, da smaker det tran !

Begynn med potetene:
Hasselback poteter
Skrell potene, skjær skiver litt over halveis igjennom poteten.
Legg potetene i en ildfast form med litt olje.
Dryss over maldonsalt og pepper og legg på en liten klatt smør.
Stek potetene på 225°C. Ca. 30 minutter.

Senk temperaturen til 80°C, når du begynner å steke andebrystene.
La potetene fortsette å steke sammen med andebrystene.
Bruk en strikkepinne for å teste om potetene er møre,
hvis ikke sett opp temperaturen igjen etter andebrystene er ferdig.

Mangosalsa
  • 1 mango – i små terninger
  • Fersk koriander – finhakket
  • 1/2 sitron – saften
  • 1/2 chili – finhakket
  • 3-4 cm purre – i tynne skiver
  • Små smakstomater - delt i båter
  • 1/2 dl god olivenolje
  • Salt & pepper
Kutt opp alt som skal kuttes, bland alle ingredienser, smak til og sett i kjøleskapet.


Andebryst

  1. Tørk godt av dem. Rut opp skinnet – salte og pepre.
  2. La de bli romtemperert en 1/2 time før de skal stekes.
  3. Legg dem med skinnet ned i en kald panne uten fett.
  4. Sett på sterk varme. Skal stekes på denne siden til skinnet er gyldent og sprøtt.
  5. Legg dem med skinnsiden opp i en ildfast form – ta i et steketermometer og sett inn i stekeovnen på 80°C. 
  6. Steketiden er ca. 25-30 minutter.
  7. Kjernetemperatur 59 °C = Rosa!
  8. Ta ut anden.
  9. Legg over aluminiumsfolie – og et kjøkkenhåndkle over der igjen. La den hvile ca. 10 minutter.


Appelsinløk
  • 1 løk i skiver
  • 50 g smør
  • 1 ss balsamicokrem
  • 1 ss hvetemel
  • ½ beger kjøttfond løsnet opp i 2dl kokende vann (trenger bare ca. 0,5dl ferdig fond)
  • Saft av tre appelsiner
  • 1ts soyasauce
  • Salt & pepper
  • Stekefett fra anden
Sånn gjør du:

  1. Press saften av appelsinene, skjær opp løken.
  2. Smelt smøret og ha i løken.
  3. La stå og surre til løken er myk.
  4. Ha i stekefettet fra anden, balsamicokrem og hvetemel.
  5. Rør rundt til det tykner.
  6. Spe med appelsinsaften.
  7. Smak til med kjøttfond, soyasauce, salt og pepper.
  8. La den stå og holde seg varm.



Asparges

  1. Kok asparges i lettsaltet vann.
  2. Bruk 1ss salt pr. liter vann og et par klyper sukker i kokevannet. Kok aspargesen i 2-4 minutter, avhengig av tykkelsen.
  3. Kok ikke asparges for lenge, da mister den både farge og smak og den fine sprø konsistensen.
  4. Avkjøl grønn asparges umiddelbart i iskaldt vann.
  5. Det stopper kokeprosessen og du unngår at de blir overkokt og slappe.



Babyspinat
Ha en klatt smør i pannen og ett helt fedd hvitløk, tilsett spinat.
Surr det rask sammen, ta ut feddet med hvitløk og det er klart.

Spis og nyt, gjerne med ett glass Valpolicella Ripasso ♫♪

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF