}); Edels Mat & Vin: Scampiwok ღ☼ Google+

lørdag 10. august 2013

Scampiwok ღ☼


Wok er utrolig rask mat og lage, når ingrediensene er ferdig kuttet opp.

Denne inneholder masse sunne grønnsaker og svært lite "dill & dall" av sauser og krydder.

Rene, gode, friske smaker !!

Du trenger til 4 porsjoner:
Inneholder totalt 1009 kcal - 253 per porsjon (risen kommer i tillegg)
  • 500 g scampi
  • 2 rødløk
  • 3 fedd hvitløk
  • 2 røde chili
  • 4 paprika i forskjellige farger
  • 150 g sukkererter
  • 2 ss solsikkeolje
  • 4 ss soyasaus
  • Koriander, frisk
  • 4 dl jasminris
1) Tin scampi hvis du kun får tak i frosne.
Det anbefales å bruke rå scampi.
Rens scampi fri for skall og fjern tarmen.
Tarmen fjerner du enkelt ved å gi scampien et lite snitt på toppen og skjær litt bakover.

2) Kok ris etter anvisning på pakken, gjerne jasminris.

3) Skjær paprika i strimler.
Skjær løken i skiver.
Ta ut frøene av chilien og finhakk chili og hvitløk.

4) Stek løken i litt varm olje til den er blank.
Ha i strimlet paprika og rå scampi, som stekes til de har skiftet farge.
Tilsett sukkererter og soyasaus og la det bli gjennomvarmt.
Dryss over koriander ved servering.

Bruker du kokte scampi, tilsett dem da på slutten av steketiden så de blir gjennomvarme, men ikke overkokte og seige !

RIS - Jasminris
Jasminris brukes til de fleste asiatiske måltider.
Det er en langkornet, lettkokt ris med fin, mild duft og smak av jasmin.
  • 4 dl ris
  • 8 dl vann
  1. Skyll risen i vann, minst tre ganger. Da blir risen luftigere.
  2. Hell vann i en tykkbunnet kjele og ha i risen.
  3. Kok opp over sterk varme uten lokk. 
  4. Rør rundt og skru ned varmen.
  5. Sett på lokk og la risen småkoke ca. 15-20 minutter, til vannet er absorbert.
  6. Ta risen av platen og la den trekke med lokk i 10 minutter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar