10 august 2013

Tiramisu ✿⊱


Tiramisù er en av de mest kjente italienske dessertene. Den består av savoiardi, på norsk ofte kalt fingerkjeks dynket i kaffe og/eller marsala og mascarpone-krem. Navnet tiramisù på italiensk betyr «trekk meg opp» en referanse til den oppkvikkende effekten av kaffe (koffein) og sukker.

Flere teorier om kakens opphav eksisterer. En av de mindre glamorøse men mest sannsynlige er at kaken ble laget for å kunne gjenbruke kake som var blitt gammel og kaffe som var blitt kald. Andre historier sier at den ble oppfunnet på 1600-tallet, og raskt ble populær blant hoff-underholdere, som trengte å trekke seg opp i de korte pausene mellom opptredener. En annen er at den ble oppfunnet på 1800-tallet, på oppfordring av Camillo Cavour, Italias første statsminister, som trengte den ekstra energien for oppgaven å samle Italia. Faktisk har man ingen skriftlige kilder som refererer til tiramisu før 1980-tallet.
(Kilde: Wikipedia)

Ingredienser:
  • 1 kopp sterk kaffe
  • 5 cl cognac
  • 0.75 pakke ladyfingers
  • 3 egg
  • 2 dl sukker
  • 200 g mascarpone
  • 2 dl kremfløte
  • Kokesjokolade

Fremgangsmåte:
  1. Bland kaffe og cognac i en bolle.
  2. Skill eggeplommer og eggehviter.
  3. Pisk eggeplommer og sukker, rør inn mascarponeosten.
  4. Pisk fløte til krem og rør den inn.
  5. Stivpisk eggehvitene og vend den forsiktig inn i kremen.
  6. Dypp kjeksene raskt i kaffeblandingen og legg dem i bunnen av formen-
  7. Legg på ett lag krem, ett lag til med kjeks, ett lag krem. 
  8. Dryss over revet sjokolade.
Settes i kjøleskapet i 2 timer ✿⊱

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF