Jeg hadde ingen pastamaskin, men kjevlet den ut.
Det gikk ganske så greit, men med en pastamaskin kan du lage raviolien litt tynnere.

Pastadeig
- 4 hele egg
- 300 g hvetemel
- 180 g durumhvete
- 1 1/2 ts olivenolje
- 1 1/2 ts salt
Sånn gjør du:
- Bland alle ingrediensene i en bakebolle og kna deigen godt sammen.
- Legg deigen i plast og legg den i kjøleskapet i ett par timer eller natten over.
Pastafyll
Ha ravioli i dype tallerkener.
Denne retten snek seg frem til 1 plass i
pastautfordringen hos Matbloggsentralen (nedlagt i 2016) i november 2013 !
- 3 ss smør
- 2 ss hakket sjalottløk
- 2 hakkede hvitløkbåter
- 150 g renset krabbekjøtt
- 150 g rensede reker (hakket)
- 2 ss klippet dill
- 1 ss gressløk
- Salt
- Pepper
- Fres løk og hvitløk i panne med smør.
- Tilsett dill, gressløk og la det surre litt sammen.
- Ha i krabbekjøtt, reker og bland alt godt sammen.
- Smak til med salt og pepper.
Tilberedning av ravioli:
- Kjelve ut pastadeig.
- Stikk ut rundinger med ett glass.
- Pensle med sammenvispet egg og legg fyll på ene halvdelen.
- Brett den andre over. Press godt sammen langs kantene.
- Kokes i lettsaltet vann med litt olje ett par minutter.
Pastasaus
- 3 ss smør
- 3 ss hakket sjalottløk
- 1 ts hvitløk (Gourmet Garden) = 1 hakket fedd
- 1/2 dl tørr hvitvin
- 1 dl fløte
- 100 g usaltet smør
- salt og pepper
- Litt gurkemeie
Sånn gjør du:
Blåskjell- Fres hakket løk og hvitløk.
- Tilsett hvitvin og kok opp.
- Pisk inn små terninger av smøret og tilsett fløten.
- La det koke opp igjen og få koke litt sammen.
- Tilsett litt gurkemeie, for fargens skyld.
- 1 kg blåskjell
- 1 sjalottløk
- 1/2 rød chili
- Olje
- 1 dl hvitvin
- Fres sjalottløk sammen med chili i litt olje.
- Tilsett hvitvin og renset og kontrollert blåskjell.
- Damp under lokk til skjellene åpner, seg 5-7 minutter.
Hell over saus og legg på reker og blåskjell.
pastautfordringen hos Matbloggsentralen (nedlagt i 2016) i november 2013 !
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar